Fremtidens hvidevarer styres fra computeren eller mobilen

0
914

’Internet of Things’ er et begreb, der fylder meget mediedækningen for tiden. Begrebet går kort og godt ud på, at alting i fremtiden kommer til at kunne kobles til internettet i den ene eller anden forstand.

Ville det eksempelvis ikke være smart, hvis du kunne tjekke indholdet af dit køleskab, når du var nede at handle? På den måde kunne du slippe helt for at have en indkøbsseddel med. Faktisk ville den kunne blive genereret helt automatisk. Det er ikke længere en teknologi, der er mange år ude i fremtiden. Det findes faktisk allerede, og de fleste større tech-fabrikanter eksperimenterer for tiden med, hvordan den nye teknologi kan bruges til at gøre livet lettere for den almene forbruger.

 

Styr dine hvidevarer fra din computer, mobil eller tablet

LG har for et par år tilbage lanceret en teknologi, der gør det muligt at styre sin robotstøvsuger, vaskemaskine og tørretumbler. En funktion, der hører under virksomhedens Smart Appliances, der dækker over deres serie af intelligente, hårde hvidevarer. De er endnu ikke kommet på markedet til den almene forbruger, men der går formentlig ikke længe, inden der sælges intelligente hvidevarer i danske varehuse.

 

Hvordan fungerer de intelligente hvidevarer?

Måden, hvorpå du kommunikerer med dine husholdnings-dimser, er i et slags sms-lignende interface. Det er i hvert fald sådan, det forholder sig hos LG. Interfacet kalder de for LG HomeChat.

Hvordan fungerer det så? Meget simpelt. Hvis du er på job, og din robotstøvsuger går i gang med at støvsuge hjemmet, får du en besked, inden den går i gang med at støvsuge – men du kan også selv sætte støvsugeren i gang ved at skrive til den. Smart. Især, hvis du får gæster, men ikke selv kan nå hjem tids nok til at støvsuge selv.

Det er dog ikke kun via en app, du har mulighed for at ’kommunikere’ med dine husholdningsmaskiner; LG HomeChat har eksempelvis udviklet en funktion, der gør det muligt at se på dit tv, hvad du har i dit køleskab. Samsung har ligeledes udviklet teknologi, der gør dette muligt.

 

Det intelligente hjem er en realitet

Det er ikke kun de intelligente hvidevarer, der for tiden sendes på markedet. Faktisk bliver det muligt at styre hele huset med din stemme. Amazon og Google har netop lanceret henholdsvis Amazon Echo og Google Home, der fungerer som en slags stemmestyrede højttalere, du kan tale med. Lidt på samme måde, som du kender det fra Apples Siri.

Tanken er dog, at det ikke bare skal være en funktion på telefonen, men måden hvorpå du styrer hele hjemmet. Du kan både styre lyset, fjernsynet, komfuret, vaskemaskinen og alle de andre elektroniske apparater, du har i dit hjem. I takt med at flere og flere ting kan kobles på nettet, udvides mulighederne konstant.