Skån miljøet med en genbrugt computer

0
1825

Dette indhold er sponsoreret 

Siden tilblivelsen af den første computer, der blev produceret i 1945, har den teknologiske udvikling ikke set sig tilbage. Teknologien har på mange parametre revolutioneret måden vi både lever på og interagerer med hinanden, hvor særligt elektroniske enheder er blevet en fast bestanddel af vores hverdag. De talrige udbydere opdaterer og nytænker konstant deres produkter, hvilket resulterer i en hyppig udskiftning af vores apparater, da mange sætter stor pris på at have det nyeste skud på stammen. Dette betyder dog, at mange smider deres gamle elektroniske genstande ud, hvilket har en negativ indflydelse på miljøet.  

Få glæde af en brugt computer 

For at reducere den regelmæssige udskiftning, så kan genbrug af elektroniske enheder være et skridt i den rigtige retning mod mere bæredygtig fremtid. Derfor bør man også tænke sig om, før man investerer i en splinterny PC, smartphone eller tablet, hvis behovet er opstået. Man kan nemlig i de fleste tilfælde finde brugt elektronik, der har et markant nedslag i prisen. Det er ikke uset, at man kan støve en næsten ny computer op, der er sat væsentligt ned i pris, fordi den tidligere ejer har brudt æsken, men ikke taget computeren i brug. Af den årsag behøver du altså ikke gå på kompromis med dine ønsker og krav, når du køber en brugt computer. Et mærke, der i særdeleshed egner sig godt til genbrug, er lenovo. Udover at være en af de førende brands på computermarkedet, så er deres produkter udstyret med holdbare og gode tastaturer samt en lang batterilevetid. Denne løsning er et glimrende alternativ for studerende grundet den lave pris og store nytteværdi. 

Garanti på dine køb 

Hvis man er afskrækket fra at købe genbrug, fordi man frygter, at den købte vare ikke lever op til produktbeskrivelsen, så kan man roligt lægge denne bekymring på hylden. Køber du af en virksomhed, så er de forpligtede til at give dig de samme vilkår som ved køb af nye produkter.    

Reducér mængden af CO2-udledelse   

Når man skifter sit gamle elektronik ud, er det typisk i forbindelse med udgivelsen af nye modeller af smartphones, bærbare computere eller tablets. Desværre for kloden og vores miljø, er dette et stort spild af ressourcer, fordi man ikke kommer i nærheden af at udnytte det nuværende produkts levetid. Grundet de nye udgivelser og forbrugernes behov for at eje det nyeste af det nyeste, bliver den høje produktion holdt kørende. Med den nuværende viden angående produktion, så er det alment kendt, at det udleder store mængder CO2. Det sker både i forbindelse med udvindelsen af råmaterialer samt transport til fabrikkerne og de respektive forretninger.      

Få bugt med e-dumps  

Selvom vi er blevet bedre til at genbruge vores elektronik, så bliver fortsat meget af vores elektroniske affald sendt på de såkaldte e-dumps. Ghana ligger på nuværende tidspunkt land til den største e-dump i verden, hvor mere end 215.000 ton elektronisk affald fra den vestlige verden, bliver brændt af om året.

Tidligere artikelSådan får du en god nattesøvn
Næste artikelArbejd online fra din bærbare computer – læs her hvordan
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.