Kom godt i gang med WhatsApp

0
11461

I takt med den stigende kommunikation via de digitale spor kommer der konstant nye alternativer på markedet. WhatsApp blev lanceret i 2009 og har sidenhen fået en enorm brugerdatabase, hvor brugere over hele verden er blevet grebet af de mange kommunikative funktioner, som WhatsApp tilbyder.

Idet WhatsApp har brugere over hele verden, er det muligt via appen at komme i kontakt med sine venner og bekendte, der bor i andre lande – uden at det koster. Modsat en SMS eller en opringning, der bliver sendt til en modtager uden for Danmarks grænser, er beskeder via WhatsApp gratis. I Danmark er WhatsApp ikke ligeså anvendt om eksempelvis USA og Tyskland, hvor brugertallet er stigende.

Hvad er WhatsApp?

Helt grundlæggende er WhatsApp en app, hvor du kan komme i kontakt med andre personer, som også har appen installeret. Hvis du har en person i tankerne, som ikke har appen installeret, har du mulighed for at sende denne person en invitation, så personen kan se, at du ønsker at komme i kontakt med vedkommende via WhatsApp.

WhatsApp kan dog bruges til andre formål end blot beskeder. WhatsApp giver mulighed for at ringe gratis til personer uden for Danmarks grænser. Dette skyldes, at WhatsApp er afhængig af internetforbindelse eller data. Hvis du ikke har internetforbindelse, kan det være en god idé at tjekke dit dataforbrug, da en opringning pludselig kan trække en del.

Da WhatsApp er afhængig af internettet, kan appen være særlig anvendelig, hvis du er på ferie og skal ringe hjem. Du skal ikke tænke over, hvor meget taletid du bruger, eller hvor dyrt et opkald det bliver. Det eneste, der kræves, er en forholdsvis god og stabil internetforbindelse.

Kom i gang med det samme

Hvis du ønsker at vide mere om WhatsApp, er det blot at hente appen ned på din enhed. Hvis du har en iPhone, skal du hente appen i App Store. Hvis du derimod har en Android, skal du hente WhatsApp i Google Play. Når appen er blevet installeret, skal du godkende dit telefonnummer, så du kan oprette en bruger. Overvej antivirus til din Android enhed, så din mobiltelefon er sikkert imens du bruger Whatsapp.

Når du opretter din WhatsApp-bruger, skal du indtaste navn, så dine venner ved, det er dig. Desuden kan du tilføje et profilbillede, hvis du har lyst. Herefter er det blot at komme i gang med at kontakte dine venner og bekendte.

Hvis du har flere personer, du ønsker at kontakte omkring samme emne, kan du oprette en gruppe med disse personer. I disse grupper har i også mulighed for at dele både billeder, videoer og andre filer. Det gør det altså nemt at have al kommunikation samlet ét sted.

Selvom WhatsApp i 2014 blev købt af Facebook til et trecifret milliardbeløb, har dette ikke haft betydning for brugeroverfladen af appen. Desuden har udseendet eller brugerfunktionen ikke ændret sig efter købet, hvorfor de eksisterende brugere ikke har mærket en stor forskel.

Tidligere artikelTre underholdende spil apps til Windows Phone
Næste artikelTre ting der er bedre online
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.