Guide: Forskellige typer af internetforbindelser

0
1917

Hvis du vil have adgang til internettets forunderlige verden, er der nogle forskellige muligheder, du skal vælge mellem. Men det vigtigste er næsten, at du finder en udbyder, som du er tilfreds med.

Husk også altid at tjekke, hvad andre kunder oplever hos de forskellige udbydere, så du ikke går helt galt i byen og strander uden forbindelse eller med elendig kundeservice. Det kan du fx gøre på DanskeAnmeldelser, som samler kundeanmeldelser i et nemt og overskueligt overblik, så du kan handle trygt på nettet.

I den vestlige del af verden er vi kommer langt med den teknologiske udvikling, og det afspejler sig i udbuddet. Du kan få trådløst, og nogle steder kan du også få kablet, eller hvad med en pakke, som også dækker dit behov for tv- og mobilabonnement? Vi forklarer dig om de forskellige muligheder her.

Wifi

Den mest almindelige internetforbindelse i hjemmet er nok en wifi-forbindelse, og det giver god mening, for når det fungerer, så er det virkelig praktisk. Du har en router tilsluttet et særligt telefonstik i væggen, og så kobler din valgte udbyder din router op til deres mast. Du kan slutte alt fra computere og smartphones til smart-tv til den router, og voilà, så er du online og klar til at ride på internettets bølger. Som med alle andre typer internet, kan du få wifi i forskellige hastigheder, så der skal du lige afgøre med dig selv, hvor meget du har brug for.

Mobilt bredbånd

Har du brug for at tage dit bredbånd med dig på farten? Så kan du overveje at investere et mobilt bredbånd. Det er en lille dims med et SIM-kort indeni, som du slutter til din laptop med et USB-stik. Det mobile bredbånd får dig på nettet, præcis som din telefon gør, ved at SIM-kortet fanger signal fra en mast. Så hvis du allerede har en smartphone med adgang til internettet og mulighed for internetdeling, kan du i de fleste tilfælde nøjes med at bruge sådan en.

Fibernet

Du skal næsten have levet under en sten de seneste år, hvis du ikke har hørt en nabo eller politiker tale om fibernet. Fibernet er optiske kabler, som er gravet ned i jorden, og som giver en lynhurtig internetforbindelse. Siden 2005 har energiselskaberne investeret 20 milliarder kroner på udrulning af fibernet i Danmark, og ifølge Dansk Energi har to ud af tre husstande i det danske land i dag adgang til fibernet.

ADSL

På nogle adresser kan du også vælge gode, gamle ADSL. Her er det et kabel, som skaffer dig internetforbindelse, og i lidt tidligere tider ville man mene, at sådan et var mere pålideligt end fx wifi.

Tjek med naboen

Når du skal vælge, hvem der får æren af at udstyre dig med internet, er det en god idé at høre naboen, hvem de benytter sig af. Har de en god forbindelse inde ved siden af, er der mulighed for, at du ville få samme oplevelse.

Samlet pakke

Skal du også have mobilabonnement og en stor tv-pakke? Nogle udbydere tilbyder pakkeløsninger, så du kan samle alt ét sted og samtidig spare nogle håndører. Det er slet ikke dårligt.

Tidligere artikelMiniguide til at investere i Bitcoin
Næste artikelSådan får du en god nattesøvn
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.