Klassiske kortspil til din mobile enhed

0
2022

Vi kender alle til de klassiske kortspil, og havde meget glæde af dem, da vi var yngre. Før i tiden kunne vi snildt få timevis til at gå med at lægge en kortkabale, og det var ikke kun hyggelig men også ganske afslappede. Det er dog ikke lige så ofte, at vi fordriver tiden med et traditionelt og fysisk kortspil, da den teknologiske udvikling har givet os tonsvis af alternative og medierede spilmuligheder.

Savner du nu alligevel at lægge en gammeldagskabale, er der med teknologiens udvikling heldigvis også råd for dette. Men hvordan er det nu lige, du bærer sig ad, og hvordan lægger du en kabale på din mobile enhed?

Hvad er en kabale?

Kortspillet, kabale, kan dateres helt tilbage til 1700-tallet, hvor historien går på at spillet var af overvejende fransk afstamning. Dette skyldes, at de første skriftlige kilder vedrørende kortspillet findes på fransk men også tysk. Kabalen har dog sidenhen vundet stor popularitet i resten af Europa.

Den traditionelle kabale kan som sagt sagtens spilles på en computer, tablet eller telefon, men uanset hvordan eller hvor, du vælger at lægge en kabale, er fremgangsmåden og reglerne de samme. Lad os derfor tage et kig på, hvad spillet går ud på, og hvordan man lægger en kabale.

De fleste kortspil involverer op til flere personer, men når det kommer til den traditionelle kabale, spilles spillet kun af én person. Der findes dog også kabaler, som kan spilles af to personer, men de mest populære kabaler spilles altså på enkeltmandshånd.

Kabalevarianter og fremgangsmåde

Der findes utallige variationer af en kabale, men blandt de mest kendte og populære kabaler finder vi en 7-kabale, en kongekabale, Napoleon, Edderkop, Pyramide og Canfield. Kortspillet startes sådan, at alle kortene i et kortspil blandes godt og grundigt sammen. Vil du gerne spille med flere kort, kan du sagtens blande mere end et enkelt kortspil.

Kortene blandes og samles på bordet, hvorefter det således handler om at forsøge at samle eller sortere kortene på en sådan måde, at der slutteligt er ryddet op på bordet, eller med andre ord, at kabalen er gået op. Kortenes sortering afhænger af den specifikke kabalevariant, derfor er nogle kabaler lettere at få til at op end andre.

En afslappende aktivitet

Andre spillevarianter inkluderer oftest altid en eller anden form for intensitet eller konkurrencebaseret målsætning, men da en traditionel kabale typisk kun spilles af én person, er det derfor langt mere afslappende. Når en kabale skal lægges, er du hverken under tidspres eller andre krav for opnåelsen af succes. Du kan derfor spille kortspillet i dit helt eget tempo.

I en travl hverdag kan det være godt at få en pause og tid til at slappe af. Mange af os har en tendens til at scrolle igennem Facebooks eller Instagrams feed, og trænger du til at fordrive tiden med noget andet end sociale medier, kan du med god grund derfor med lægge en kabale, og så kan du jo selvfølgelig også gøre dette på din mobile enhed.

Tidligere artikelSkal din virksomhed have mere succes?
Næste artikel5 tips til vedligeholdelse af kontormaskiner til erhvervslivet
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.