Miniguide til at investere i Bitcoin

0
1169

Bitcoin lader til at være kommet for at blive. I hvert fald bliver den i stigende grad mere populær, selvom dens værdi kan være flygtig. Måske går du og overvejer om det kan betale sig at investere i Bitcoin og hvilke eventuelle fordele der kan være forbundet med en investering i Bitcoin. Læse videre herunder og kom godt fra start.

Hvad er Bitcoin?

Før man potentiel investerer i noget, er det vigtigt at forstå hvad man investerer i. Du ville ikke købe en bil uden at vide hvordan man kører den, derfor bør man heller ikke købe Bitcoins uden at vide hvad det er og hvordan det kan bruges. Der er meget information at finde online og på sider som bitcoineranew.com/se kan man både læse om Bitcoins og potentielt investere i dem.

Men kort sagt, så er Bitcoin en slags valuta – kryptovaluta – der kom på markedet for godt 10 år siden. Der var ikke mange der kendte til den i begyndelsen, men over tide er Bitcoin som kryptovaluta både steget i værdi og i omtale. Bitcoin er altså en slags valuta, ligesom kroner er, men som kun findes digitalt. Man kan dermed kun have Bitcoins på sin telefon eller computer.

Hvorfor investere i Bitcoin?

Der kan være flere grunde til at man ville investere i Bitcoin. En af grundene er, at man kan bruge Bitcoin som man kan med almindelig valuta – det vil sige at betale med. Det er stadig i et begrænset omfang man kan betale med Bitcoins, fordi der ikke er mange butikker, hverken online eller fysisk, der tilbyder Bitcoins som betalingsmulighed. Men i takt med at Bitcoin bliver mere populær som valuta, bliver den også mere tilgængelig.

Bitcoin kan altså vise sig at blive fremtidens primære valuta. Derudover kan man også, som man kan med de gængse valutaer, se Bitcoins som en investeringsmulighed – det vil sige købe og senere sælge Bitcoins med henblik på at gøre en fortjeneste. Det er dog en god idé at gå fornuftigt til værks, undersøge kursen og et troværdigt sted at investere med.  

Invester ikke mere end du har råd til

Uanset hvad man vælger at investere i, så er der en vis risiko forbundet til investeringen. Netop fordi værdien af Bitcoins flygtigt kan stige og falde, er det vigtigt at gøre sig nogle tanker om hvor meget man vil investere i Bitcoins. Under alle omstændigheder er det ikke en god idé at investere flere penge i Bitcoins end man har råd til at miste.

Selvom man hører nogle vilde historier om investorer der har været heldige med store investeringer, så gør man klogest i at gå fornuftigt til værks – for eksempel at man undgår at lægge alle sine penge i Bitcoins – så man undgår at stå i en uheldig økonomisk situation. Alligevel er der noget der tyder på, at Bitcoins kommer til at blive mere værd over tid, så hvis man er interesseret i at sprede sin risiko, kan man (muligvis med fordel) investere nogle penge i Bitcoin.

Tidligere artikelHvad skal der til for at jeg kan blive en professionel online poker spiller?
Næste artikelGuide: Forskellige typer af internetforbindelser
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.