Alt til hjemmekontoret: Råd og vejledning

0
173

Hvis du skal til at arbejde hjemmefra et par gange om ugen – eller måske som fuldtid – er det en god idé at undersøge, hvordan du gør det på den bedst mulige måde. Det kan nemlig være en udfordring, når man pludselig skal arbejde og være yderst produktiv inden for hjemmets 4 vægge, hvor man er vant til at slappe af og dyrke hobbyer.

En dedikeret arbejdsplads gør underværker

Det kan være stressende, hvis man ikke har en plads, som er helt og aldeles dedikeret til arbejdscomputeren, en ekstra computer skærm, papirer og dokumenter, som man har brug for. Du er nødt til at rydde det væk hver eftermiddag efter arbejde, hvis du blot sidder og arbejder ved spisebordet. Derfor er det en god idé at købe sig et skrivebord og skabe et hjørne, som udelukkende er dedikeret til arbejde.

Du bør også huske, at selvom du arbejder hjemmefra, bør du stadig have adgang til godt ergonomisk arbejdsudstyr. Det kan eksempelvis være en god kontorstol. Tal med din manager om muligheden for at få de rette ergonomiske møbler hjem til hjemmekontoret.

I forbindelse med redskaber til udførelsen af arbejdet, er der selvfølgelig altid nogle udfordringer og ulemper, når man arbejder hjemmefra. Én af disse udfordringer er muligheden for brug af kontorets hurtige fibernet og nødstrøm fra eksempelvis Eaton, hvis der sker en kortslutning. Det er vigtigt at tænke over, hvordan internettet eller en kortslutning kan påvirke din arbejdsperformance, når du arbejder hjemmefra i stedet for på kontoret. Tal med din daglige manager, hvis du har brug for at diskutere mulige udfald.

Tag fri, når du har fri

Det er også yderst vigtigt, at du tager fri, når du har fri – som du gør på samme måde, når du forlader kontoret efter en arbejdsdag. Det kan dog være svært, når man arbejder hjemmefra. Det er ekstremt nemt at fortsætte, indtil man er færdig. Og man kommer hurtigt til at arbejde et par timer ekstra om aftenen, nu hvor muligheden er der.

Det kan dog have en negativ indflydelse, hvis man aldrig har ordentligt fri, og din familie vil helst sikkert også blive påvirket af det. Det er ikke sikkert, at du selv vil blive generet af det i første omgang. Men hvis du har planer om at arbejde hjemmefra i flere dage om ugen og i lang tid fremadrettet, kan du blive negativt påvirket på længere sigt, hvis du ikke tager ordentligt fri efter fyraften.

Hold morgenrutinen på samme måde som altid

Hold morgenrutinen! Ofte er det nemt at tjekke sine e-mails og kalenderen, inden man overhovedet har fået sin morgenkaffe. Man skal jo sidde hjemme og arbejde alligevel, så hvorfor ikke komme i gang? Pludselig er der gået to timer, og man har endnu ikke fået morgenmad eller været i bad.

Det lyder som et lille problem. Dog kan vi love dig, at du føler dig mere effektiv og professionel, hvis du holder din morgenrutine og bliver klar til at angribe dagen, hvis du gør dig klar og får en ordentlig og sund morgenmad, før du går på arbejde på dit hjemmekontor.

Tidligere artikelKom godt i gang med WhatsApp
Næste artikelKunstig intelligens i skolen: Fremtidens læring for børn og unge
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.