Sådan sletter du din Twitter-konto

0
292

Er der et socialt medie, der virkelig har været i vælten det sidste år er det Twitter. Mange brugere har valgt at droppe det ellers populære medie. Er du en af dem, der overvejer at slette din konto på Twitter, er du kommet til det rette sted. Her guider vi dig til, hvordan du sletter din konto, samt sørger for du gemmer dine data inden de forsvinder.

Få mere tid

I disse år er tid en valuta. En måde at få mere tid på – som du bl.a. kan bruge på livestreamfotboll.nu til at livestreame fodbold – er ved at slette sine sociale medier. Det er en udbredt grund til at mange i disse år ønsker at slette deres sociale medier, herunder Twitter. Twitter har ligeledes de senere år været et omdiskuteret medie og er blevet beskyldt for at sprede falske nyheder, propaganda og konspirationsteorier, der bl.a. angiveligt spillede en rolle, da demonstranter i 2021 stormede kongressen i USA. Uanset din holdning til Twitter, kan det at slette mediet være med til at give en følelse af mere tid i hverdagen. Den kan du bruge på din familie, dine børn, dine hobbyer eller hvad du ellers ønsker.

Husk at downloade dine data

Det er altid en god idé at downloade dine data fra sociale medier. Hvis du ikke vil være på et socialt medie mere og blot sletter appen eller lignende, risikerer du i værste tilfælde, at nogle hacker din profil og misbruger dit navn og dine oplysninger. Derfor er det en god idé at downloade dine data, hvis du ikke ønsker at bruge Twitter længere – og faktisk også hvis du ønsker at bruge mediet. Twitter tillader dig at downloade dine tweets og retweets. De tillader dog ikke, at du downloader tweets, du har syntes godt om fra andre, listen af mennesker du følger eller andre lister. Det er desværre begrænset data, men igen er alternativet ved at lade være med at downloade dine data værre.

Sådan downloader du data fra din Twitter-konto

Når du skal downloade dine data fra din Twitter-konto, skal du åbne Twitter i din browser. Det er desværre ikke muligt at bruge deres app på telefonen til det. Der er nogle trin, du skal følge for at kunne downloade dine data:

  • I menuen i toppen trykker du på dit profil-ikon.
  • Gå til Indstillinger og privatliv.
  • Tryk på Konto.
  • Herefter trykker du på Data og tilladelser.
  • Tryk på Dine Twitter-data.
  • Du bliver nu bedt om at verificere din identitet. Det gør du ved at trykke på Send kode. Det er både muligt at få sendt din kode til din e-mail og dit telefonnummer, hvis du har dette tilknyttet din konto.
  • Når du har fået koden tilsendt, indtaster du koden.
  • Tryk til sidst på Anmod om data/Request data.

Når dine data er klar til at blive downloadet, vil du få en e-mail med et link. Du får også en notifikation, hvis du har appen på din telefon. Du trykker blot på linket for at kunne downloade dine data.

Sådan deaktiverer du din Twitter-profil

For at slette din Twitter-profil, skal du først deaktivere den. At slette din Twitter-konto permanent kræver, at den har været deaktiveret i 30 dage. Det betyder også, at du har en 30 dages betænkningstid om du vil. Hvis du logger ind på din konto i løbet af de 30 dage, genaktiveres din konto. Så længe den er deaktiveret, vil din profil ikke være synlig på Twitter. Selvom du sletter din Twitter-konto, bliver dine oplysninger fra Twitter ikke slettet i søgeresultater på f.eks. Google. Andre brugere kan også stadig omtale dig og dit brugernavn i deres tweets. Der vil dog ikke blive linket til din bruger.

Når du vil deaktivere din konto, er der nogle trin du skal igennem:

  • Tryk på de 3 streger i højre hjørne og gå til Indstillinger og privatliv.
  • Herefter trykker du på Din konto.
  • Tryk på Deaktiver din konto og igen på Deaktiver. Her er det også muligt at læse oplysningerne om, hvad der sker, når du deaktiverer din konto.
  • Indtast hernæst din adgangskode, når du bliver bedt om det og tryk igen på Deaktiver.
  • Herefter bliver du bedt om at bekræfte du vil fortsætte. Det gør du ved at trykke Ja, deaktiver.

Husk de 30 dage

Det er værd at bide mærke i de 30 dages betænkningstid. I løbet af de 30 dage efter du har deaktiveret din konto, kan du til hver en tid logge ind igen med dit brugernavn og kodeord. Det giver dig mulighed for at holde en pause fra Twitter og komme tilbage igen. Når de 30 dage er gået, er din konto til gengæld slettet. Det er ikke muligt at gendanne den, så husk tiden i perioden med deaktivering, hvis du overvejer at åbne din konto igen.

Tidligere artikelSådan sletter du din Instagram-konto
Næste artikelHvad er MitID?
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.