Gode råd til hvordan du bedst indretter dit hjemmekontor

0
236

Med et fleksibelt arbejdsliv bliver det mere og mere udbredt at arbejde hjemmefra. At arbejde hjemmefra uden en ordentlig kontorplads kan dog let føre til dårlige vaner. Måske man lægger sig hen på sofaen og arbejder, ind under dynen eller kommer til at sidde foroverbøjet ved sofabordet i mange timer.

Efter en lang dag med forkert kropsstilling er rygsmerter og nakkeproblemer ikke uvant for de fleste. Det kan derfor godt betale sig at undersøge mulighederne for at anskaffe sig et hjemmekontor. Læs med her, hvor vi giver dig gode tips til indretning af hjemmekontoret, uanset om du har meget eller lidt plads.

Find det rigtige skrivebord til hjemmekontoret

Et godt sted af starte med indretning af hjemmekontoret er et ordentligt skrivebord. Du kan finde et bredt udvalg af væghængte skriveborde til forskellige formål og til enhver smag. Fordelen ved et væghængt skrivebord er, at de let kan tilpasses netop lige dit hjem, uanset om du er i gang med at omlægge et helt rum til hjemmekontor eller transformere et afgrænset område.

Til et mindre område kan du fx overveje et sammenklappeligt skrivebord, så du stadig har god plads, når det ikke er i brug. Det er også muligt at finde væghængte skriveborde med indbyggede hylder til alle dine kontorartikler. Det er skrivebord og opbevaringsplads i ét. 

Den rette belysning

Når du skal indrette hjemmekontoret, er det vigtigt også at tænke belysning med. Dårlig belysning kan føre til anstrengte og tørre øjne, som kan give dig hovedpine. Dagslys er bedst for dine øjne. Det er derfor optimalt at placere dit skrivebord ved et vindue, så du får et naturligt lysindfald. Det kan være en god idé at anskaffe gardiner eller persienner, så du ikke opheder i solen, eller får lys ind på din skærm på særligt solrige dage.

Dagslys alene er næppe tilstrækkelig belysning. Især ikke i løbet af efterårs- og vintermånederne, hvor dagslys er vekslende, og dit kontor kan blive mørkt og utiltalende at arbejde i. Du bør derfor supplere dagslyset med andre lyskilder såsom en skrivebordslampe og ovenlys. En god skrivebordslampe har et justerbart lampehoved, så du altid kan tilpasse lyset til dit arbejde.   

Kontorstolen til hjemmekontoret

Et andet grundlæggende element i hjemmekontoret er uden tvivl kontorstolen. Skal du sidde i mange timer på din arbejdsplads, kan det godt betale sig at vælge en ergonomisk kontorstol. For at undgå rygproblemer bør du vælge en stol, der giver god støtte i lænden, og som passer til dit skrivebord, så du hverken sidder for lavt og presser skuldrene op eller for højt og runder ryggen. Kontorstolens sæde bør heller ikke være for højt. Du skal kunne sidde med fødderne fladt i gulvet og med en åben vinkel på dine bukkede ben på over 90 grader. 

Du kan altid læse mere om den korrekte kropsstilling på kontorstolen og om gode råd til, hvordan du passer bedst på kroppen, når du arbejder. Et af de bedste råd er at variere din stilling i løbet af dagen fx ved at stå op og arbejde, samt at du sørger for at tage pauser med jævne mellemrum, hvor du bevæger dig og hviler dine øjne.

Tidligere artikelHvad er MitID?
Næste artikelKom godt i gang med WhatsApp
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.