Langsomt internet? Sådan kan du forbedre det

0
2027

Dette indhold er sponsoreret

I dag er der et stort antal af mennesker, som er afhængige af, at de har en hurtig og stabil internetforbindelse til rådighed. Mange lever i dag en hverdag, hvor netværksforbindelsen er en både uundværlig og uundgåelig del for at kunne få det hele til at fungere. 

På jobbet, på uddannelsen og i hjemmet kan en langsom internetforbindelse være noget af det mest irriterende. Er du derfor en af dem, som er blevet træt af, at forbindelsen ikke er hurtig nok, så læs med her, hvordan du sikrer dig at have hurtigt internet. 

Hastigheden kan afhænge af flere ting 

Teknologien har udviklet sig med lynets hast, siden internettet blev opfundet tilbage i 1969. For mange er dét at have internettet til rådighed ikke længere en luksus facilitet, men noget, som er helt almindeligt at have adgang til. 

At adgangen til internettet er blevet så normalt betyder, at der i stedet er fokus på om man har en høj nok hastighed og en stabil forbindelse til rådighed. Der skal derfor næsten ingenting til, før vi stiller os selv spørgsmålet “Hvorfor er mit internet så langsomt?”. 

Overordnet set kan man sige, at der kan være tre grunde til, at man har en langsom internetforbindelse. Ét kan være, at man har en ringe internetudbyder. En anden mulighed er, at man har en dårlig router. Den sidste ting kan være, at det er en langsom enhed, som man benytter sig af. 

Find selv frem til årsagen til den langsomme forbindelse

Langsomt internet kan være virkelig irriterende, især hvis det er langsomt på tidspunkter, hvor man har brug for at det er hurtigt. Heldigvis er det let selv at undersøge, hvorfor ens internetforbindelse er langsom. 

For at teste hvorfor ens forbindelse er langsom, så kan det være en god idé at starte med at tjekke om ens internetudbyder giver én den forbindelse, som man er blevet lovet. Det kan man let og enkelt gøre ved at udføre en hastighedstest. De fleste udbydere har en hastighedstest, samt en guide til hvordan man udfører den, på deres hjemmeside. 

Finder man ud af, at ens udbyder ikke leverer den ønskede hastighed, så bør man kontakte dem og bede dem om at gøre noget ved det. Viser det sig, at man har den hastighed man betaler for, så bør man undersøge på, om man skal have et andet abonnement, der tilbydere en hurtigere hastighed. 

Viser det sig, at problemet ikke ligger hos udbyderen, så kan man teste af, om det er ens enhed, der ikke fungerer optimalt. Det gør man let ved at benytte sig en anden enhed og på den måde finde ud af, om det kun er den ene device, der er langsom, eller om det er noget, der gør sig gældende for alle enheder, der tages i brug.

I tilfælde af at det hverken er udbyderen eller enheden, som er årsagen til den langsomme forbindelse, så er der en stor chance for, at det skyldes ens router. Der findes forskellige måder, som man kan teste ens router af på. Det kan blandt andet gøres ved at lave to hastighedstests, hvor man befinder sig to forskellige steder i huset. 

Har man en langsom forbindelse, så handler det altså bare om at få undersøgt de tre ovenstående muligheder, så man kan få den ønskede internethastighed. 

Tidligere artikelSamsung eller Apple: Hvem er førende inden for enhederne?
Næste artikelSjove spil og andet underholdning på din bærbare computer
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.