Få det bedste ud af din printer

0
7250

På trods af, at vi lever en digital tidsalder, er der i langt de fleste virksomheder stadig et stort behov for at printe og levere tryksager af den ene eller anden art. Til det formål har vi printeren, som mange steder er en central del af kontorlandskabet.

Mange vil nikke genkendende til den frustrerende fornemmelse af at stå med en printer, som ikke fungerer, hvor papiret sidder fast eller noget tredje, der driller. Så det er naturligvis alfa og omega, at printeren er af en god kvalitet og vedligeholdt efter alle kunstens regler.

Når det kommer til tilbehøret er det også særdeles vigtigt, at man køber noget, der fungerer hver gang, hvad enten det drejer sig om printerpatroner, papir eller farvebånd. Man bør altid sikre sig, at det er i en ordentlig kvalitet, så man på den måde undgår frustrationer.

Når man kigger på prisen på printere i dag, er det tydeligt, at de er noget lavere end tilfældet var for år tilbage. Faktisk er det lige før at man kan få printere, der er billigere end det blæk, som mange bruger.

Hvordan får jeg mest blæk for prisen?

Men producenterne skal jo forsøge at tjene penge, så derfor har de skruet prisen på printerpatroner op – mens indholdet i dem samtidig er blevet mindre. Derfor kan det være en dyr fornøjelse med printerpatroner, og det er derfor altid en god ide at afsøge markedet for de bedste priser.

Mange taler om faren ved at bruge billige printer- og farvepatroner, men faktisk er de kompatible patroner ofte i en ganske udmærket kvalitet, og ofte indeholder de kompatible “bambusmærker” ofte mere blæk end de originale. Printerproducenterne forsøger naturligvis at få dig til at købe deres egne varer og gør sig store tekniske anstrengelser for at forhindre andre mærker i at blive brugt til netop deres typer af printere.

Men der findes dog stadig mange printere, der fungerer fint med kompatible patroner, og flere danske virksomheder og webshops har specialiseret sig at finde de mærker, som virker til de forskellige printere.

Spar penge på dine printerbehov

Printer din virksomhed meget, kan der altså være mange penge at spare på at finde den helt rigtige samarbejdspartner på blækpatroner. Det er vigtigt, at finde en leverandør, som har stor viden på området, ved hvad der fungerer, og som ikke mindst leverer hurtigt og problemfrit.

Og uanset hvad, så skader det ikke at gøre et forsøg med et kompatibelt mærke, og er man ikke tilfreds med resultatet, kan man jo altid vælge en anden type printerpatron næste gang. For virksomheder, som bruger printere i stort omfang, kan der også være mængderabatter at hente.

Når man vælger printerpatroner, kan det samtidig være en fordel at vælge forskellige farvepatroner enkeltvis i stedet for at købe de såkaldte tre-i-en patroner med magenta, gul og cyan, som nogle producenter slår sig op på. Når du vælger separate farvepatroner, opnår du klart det bedste resultat, idet man dermed også kan printe, når en af patronerne løber tør. Med kombiløsningen skal du nemlig skifte hele patronen, når den er tom. Og så er vi tilbage ved de frustatrationer, som vi ikke gider.