Din computer kræver hurtigt internet

0
1050

Det nytter ikke noget, at du køber den hurtigste computer på markedet, hvis du ikke sørger for at have god internet. Mange af de arbejdsopgaver som vi i dag laver, foregår via internettet. Det betyder, at du konstant skal vente, hvis du har en lang internetforbindelse, og så er det egentlig underordnet, hvor meget ydeevne din computer har.

Selvfølgelig siger vi ikke, at ydeevne er ligegyldig for din computer, da de fleste programmer stadigvæk foregår via din computer, så har det kæmpe betydning med ydeevnen. Hvis du f.eks. bruger nogle af de mange tunge programmer fra Adobe, så er det godt at have en god computer. Men når du skal opdatere programmerne, så kommer du til at vente i lang tid, hvis du ikke har godt internet.

Stabilt internet er Gud

Det er fint nok, at din internetudbyder skriver, at du har 100 mbit, hvis du så nærmest aldrig kan trække det. Så bliver de 100 mbit kun under optimale betingelser, hvilket ikke nødvendigvis sker særlig tit. Plus det sker så aldrig, når alle andre kommer hjem fra arbejde og også bruger deres internet. Nej selvfølgelig er de ikke på samme forbindelse som dig, men dit internet er ikke unik. Selve hastigheden i dit hjem afhænger selvfølgelig også af, hvad hele familien bruger internettet til, og dette er ikke internetudbyderens skyld.

Det betyder, at når du måler hastigheden for dit internet så mål det på forskellige tidspunkter ad dagen og sørg for, at du kun bruger internettet til at måle din hastighed. Ikke noget med at se Netflix mens du måler din internethastighed.

Det smarte ved at måle sin hastighed er også, at det kan være, at der er noget galt med dit udstyr. På  den måde kan du faktisk få en tekniker ud og kigge på dit udstyr. Så inden du raser over din internetudbyder, så er det værd at undersøge disse ting sammen med dem.

Hvis du vil have stabilt hurtigt internet, kan vi anbefale fibernet. Du kan se priser her.

Download og upload hastighed

Vi kan godt lide fiberinternet, fordi det altid har den samme download og upload hastighed, hvor meget internet har en høj download og lav upload. Dog skal det siges, at der er en grund til, at det er sådan, og det er, fordi download hastigheden oftest vil være vigtigst for dig.

Det er ikke lige så tit, at  du sender data til internettet, som du henter noget fra internettet. Men hvis du f.eks. uploader en video til Youtube, så kan det godt ende med at tage lang tid, hvis du ikke har en god uploadhastighed.

Generelt set er det lettest at gå efter en internethastighed med samme upload og download, da det sjældent er et problem at få i dag. Der er ingen grund til at nøjes med andet. På den måde får du det optimale ud af din computer og din tid på internettet.