Hvorledes et kodeordsværktøj kan hjælpe med at sikre dine logins

0
1039

Lad os sige, at du har 25 forskellige onlinekonti. Det betyder, at du skulle have 25 enkeltstående og komplekse logins at administrere. Og eftersom du ved, at der er noget bedre, end at skrive dem ned, som besværlige notater, eller i en notesbog, hvad bør du så med at gøre?

Et kodeordsværktøj vil netop kunne være løsningen. Men hvad er de, hvordan fungerer de og hvor sikre er de? Lad os prøve at besvare nogle af disse spørgsmål i det følgende.

Hvad er et kodeordsværktøj

Et kodeordsværktøj er et softwareprogram, som rummer alle dine kodeord, såvel som anden information, på et passende sted med et masterkodeord. Fordelene ved at bruge et kodeordsværktøj er:

– Et kodeordsværktøj vil gøre arbejdet nemt med at skabe de indviklede kodeord, som du har brug for, for at beskytte dine onlinekonti.

– Du skal blot kun huske kodeordsværktøjets master kodeord. Dette enkelte kodeord vil give dig adgang til alle dine andre.

– Mange kodeordsværktøj tilbyder et ekstra beskyttelseslag med 2-faktor verifikation. Dette bevirker, at hver gang du forsøger at logge ind på dit kodeordsværktøj, bliver en unik, engangsverifikationskode sendt til din mobiltelefon. For at afslutte loginprocessen skal du indtaste verifikationskoden sammen med dit brugernavn og kodeord.

– Og den allerstørste fordel er, at du har samlet alle dine logis i ét centralt sted. Du behøver ikke længere at slå dine logins op osv. Du kan direkte i dit kodeordsværktøj oprette adgang til f.eks. din mailkonto eller anden online tjeneste. Det er meget tidsbesparende.

lastpass

Er kodeordsværktøj sikre?

Eftersom visse kodeordsværktøj er krypterede på en kompleks måde, kan det være et smartere alternativ, at lagre dine kodeord i et kodeordsværktøj, end det er at lagre dem i en fil på din computer eller gemme dem i Dropbox. I tilfælde af et malwareangreb kunne dokumenter på din computer blive stjålet og din data misbrugt – husk derfor altid at have et antivirusprogram installeret på din computer – her på LaptopWorld.dk anbefaler vi altid BullGuard Antivirus til vores brugere.

Til trods for angreb på kodeordsværktøj i de seneste år kan sikkerhedsfordelene ved at lagre dine kodeord på en krypteret lokalitet afveje nogle af de risici, der er ved at opbevare kodeord på din computer, eller nedskrevne i en notesbog.

Hvorledes skaber kodeordsværktøj stærke kodeord?

Ikke blot hjælper kodeordsværktøj med sikkert at opbevare dine kodeord, men de kan også generere kodeord, som er unikke og komplekse, hvad der gør det mere vanskeligt at bryde dem, eller gætte dem. For at gøre dette bruger kodeordsværktøj krypteringsalgoritmer.

Disse algoritmer kan være vanskelige at forstå. Hvad der er mest vigtigt at vide er, at du skal bruge et forskelligt genereret kodeord for hvert login, for at holde din information borte fra hackernes hænder. Hvert algoritme-genereret kodeord rummer en kombination af store og små bogstaver, symboler og tal, som er uforudsigelige. Når du genererer et nyt kodeord gennem et kodeordsværktøj, vil du have valgmulighed for at gøre dette så langt og forskelligt, som du ønsker, uden at du selv behøver at huske det. Du skal vælge det kriterium, som kræves af dit kodeord, typisk tilvejebragt af den side, som vil logge ind på.

Vi har genereret fem kodeord med det samme kriterium med LastPass kodeordsværktøjet, hvad der resulterede i ekstremt forskellige sæt af tal og symboler:

misp8?epRE_aPrO+ra4E
&imiclwropbr5p-IqedRe
ge#&602ajLwAce$L8#ef
xe=E1es-7@IPOcUseOak
stE3rE4ru2Orich8@aDr

Som du kan se, kan kodeordsværktøj hjælpe dig med at skabe kodeord, som er unikke, komplekse og svære at gætte og som gør dine logins så sikre som muligt.

Ikke blot vil et kodeordsværktøj levere et stærkt kodeord, men den kan også gøre dit liv mere ukompliceret, ved at adgang til konti bliver lettere for dig og mere besværligt for hackere. Hvis du overvejer et kodeordsværktøj, til at hjælpe med at beskytte dine personlige oplysninger, så tag LastPass i betragtning. Det er et gratis kodeordsværktøj, som gør det lettere og mere sikkert, at logge ind på dine favoritsites.