Sikkerhedskopi af en laptop i skyen – automatisk og fleksibelt

0
1599

Sikkerhedskopi af en laptop i skyen – Automatisk og fleksibelt

Mobilitet og fleksibilitet er to af de bærende kendetegn og grunden til, at mange vælger en laptop. Den er et vigtig arbejdsredskab, og man vil gerne have den rundt med sig, så man kan arbejde eller underholde sig selv på farten. Har du vigtige filer på din laptop, så bliver den dog væsentlig mindre fleksibel, hvis du sikkerhedskopierer dem på f.eks. en ekstern harddisk.

Der er dog et langt mere sikkert og moderne alternativ – nemlig at sikkerhedskopiere filerne i skyen.

Og udover sikkerhed, så giver det en meget mere fleksibel laptop på mange punkter.

Se mere: Temaside hos Onlime om sikkerhedskopiering i skyen.

Fordele ved at have en sikkerhedskopi i skyen

Sikkerhedskopierer du dine filer i skyen, så er du sikker på, at de ikke forsvinder, hvis din laptop går i stykker, bliver stjålet eller på anden vis kommer ud for et uheld. Dine filer vil på ethvert givent tidspunkt være tilgængelige og mulige at gendanne, da de ligger på datacentre (i skyen), som er langt mere sikker, end hvad du selv kan mønstre hjemme bag husets 4 vægge. Eksterne harddiske og lignende måder at sikkerhedskopiere sine vigtige filer på kan ikke længere betale sig.

Udover at filerne er sikret, så er de også tilgængelige overalt i verden, så snart du har en internetforbindelse. Det gør din laptop endnu mere fleksibel, da du derved altid har adgang til dine data fra den, og det eliminerer behovet for at have eksterne enheder, som du skal koble til din computer, for at have dine filer med på farten.

Øget sikkerhed og fleksibilitet er blot få af en lang række andre muligheder og fordele ved at bruge skyen. Læs mere herunder.

Automatisk sikkerhedskopiering + andre funktioner

Den automatiske sikring af dine filer gør, at du slipper for at skulle huske dig selv på at sikkerhedskopiere dem – det er nemlig lige til at glemme. Dette er en velkommen funktion hos mange mennesker, da det giver dem ro i sindet, og derfor er det også den der bliver lagt mest vægt på. Men der er mange andre muligheder ved at have sine filer i skyen. Herunder er der beskrevet nogle af dem.

Deling af filer

Når filerne er sikkerhedskopieret i skyen via internettet, er de tilgængelig overalt for dig uanset, hvor du er. Dette gør det samtidig muligt for dig at dele filerne direkte fra skyen til din familie, dine venner eller kollegaer. Som regel foregår dette via et simpelt link, som du kan give til vedkommende – herefter er der adgang til den udvalgte fil direkte via internettet.

Sikkerhedskopi iPhone og Android

Vores mobiler er os utrolig kære, så selvfølgelig skal de også sikkerhedskopieres i skyen. Hvis det utænkelige skulle ske, og telefonen kommer ud for et uheld, er det en rigtig god følelse at vide sig sikker på, at billeder, videoer osv. er sikkert gemt i skyen.

Det gør også, at du kan samle alle dine filer, billeder osv. ét sted i skyen, så du kan organisere, sikre og opbevare det hele centralt ét sted. Dette er for mange velkommen især i forhold til at samle billeder fra gennem tiden fra alle enheder – ét sted.

Ubegrænset plads i skyen

En af de største fordele ved sikkerhedskopiering i skyen er, at dine filer bliver sikret afsides fra din computer – kombineret med ubegrænset plads gør det, at du ikke skal spekulere på, hvor mange filer, du tager sikkerhedskopi af. Sikkerhedskopien fylder ikke på din computer og det kan f.eks. give mere plads lokalt på computeren.

Det er ikke alle tjenester, som tilbyder ubegrænset plads.

Hele dit billedbibliotek i skyen

Et af de mere konkrete eksempler på fordelen ved at have dine billeder i skyen er, at du kan samle dem alle sammen fra alle dine enheder et sted. Du kan organisere dem, dele dem og se dem uanset hvor, du er og fra alle tænkelige enheder. Den digitale fotografering har altid haft det svagpunkt, at man har taget en masse billeder og efterfølgende glemt dem – før i tiden fremkaldte man dem og havde dem fysisk til at tage frem.

Måden man kan samle og organisere dem på i dag i skyen minder lidt om et stort fotoalbum, som du altid har med dig. Det giver en fornyet måde at opleve billederne på.

Læs også: Sikkerhedskopiering af billeder

Kig væk fra USA – det betaler sig

Man kan ikke komme uden om det – de fleste internettjenester vi bruger er amerikanske. Dette inkludere alt fra sociale medier, webshops og cloud tjenster – heriblandt også de fleste tjenester som tilbyder sikkerhedskopiering af filer i skyen. Blandt mange kan nævnes Dropbox, Carbonite og Crashplan som alle er amerikanske.

Og det er ikke en fordel – der er meget at vinde ved at finde en tjeneste, som er nærmere geografisk.

Den mest konkrete fordel er den hastighedsmæssige forøgelse, man får ved at bruge en tjeneste som ligger i f.eks. Danmark eller Norge. Det er simpelthen hurtigere at sende dine filer sikkert op i skyen, fordi der fysisk set er kortere mellem din computer og det pågældende datacenter. Upload hastigheden er en af de afgørende faktorer ved en backup-løsning, for den har direkte indvirkning på, hvor hurtigt du kan sikre dine filer.

Lovgivningsmæssigt er du også langt bedre sikret ved at vælge andre lande end USA. Mange amerikanske tjenester er underlagt et konstant pres og er gentagne gange blevet tvunget til at udlevere deres kunders data. Dette er modsat f.eks. Norge, som er det land i verden med den strammeste lovgivning, når det kommer til beskyttelse af internetbrugeres privatliv. Her er dine data private og bliver ikke udleveret til tredjepart.

Har du ikke en sikkerhedskopi af dine enheder endnu eller overvejer du at skifte til sikkerhedskopiering i skyen kan du tage et kig på Onlime.dk.