Kan dit netværk nå ud i haven?

0
8558

Når du bevæger dig udenfor og tager overtrækket af til dine havemøbler, begynder forårsfornemmelserne for alvor at komme frem. Selvom et overtræk er særlig god vedligeholdelse af havemøblerne, er det også et tegn på, at sommeren snart indtræder. Har du ikke et overtæk til havemøbler, kan du ved denne leverandør finde et bredt udvalg. Nu kan nu sætte dig og arbejde med din computer eller telefon, mens du nyder solens stråler.

Den eneste udfordring, der er herved, er, hvis dit netværk ikke kan nå. Mange oplever problemer med, at netværket ikke kan nå til det fjerneste hjørne i haven eller blot ud på terrassen. Heldigvis er der muligheder for, hvordan du selv kan optimere udbredelsen af dit netværk. Fremover vil du kunne sætte dig i havemøblerne under solens stråler og arbejde alt det, du skal.

Placering af din router

Når du skal udbrede dit netværk, kan du med fordel starte med at se på placeringen af din router. Ofte kan dette være årsagen til den ringe udbredelse. For at opnå den mest optimale udbredelse skal routeren stå i midten af det område, som den skal dække. Udfordringen opstår ved, at det ikke altid er muligt med tilslutning af kabler. Dog kan det hjælpe, hvis du flytter routeren et par meter. Har du mulighed for det, så placér routeren så højt oppe som muligt. Gerne helt oppe på loftet.

Den eneste måde at tjekke dette på er ved at prøve sig frem. Det kan tage lidt tid, men det er klart det værd i sidste ende. Start med blot at have en havedør eller et vindue åbent, når du sidder på terrassen. Nogle gange skal der ikke mere til. I nogle tilfælde er det dog selve routeren, som er af ældre dato. Måske den trænger til at blive fornyet. Du kan ringe til din udbyder og høre deres vurdering.

Optimer antennen, og husk sikkerheden

De fleste routere har en eller flere antenner, som kan indstilles. Her kan du retningen. I mange tilfælde vil denne ændring kunne gøre en stor forskel. Derudover kan du skifte kanal. I et tætbebygget område kan der være mange brugere på samme kanal, hvilket kan være med til at gøre udbredelsen ringe. Når du skal skifte kanal, skal du bruge et værktøj på computeren. Dette er med til at indstille routeren til de kanaler, der er mindst belastede. 

Hvis intet af ovenstående har effekt, kan du skifte til kabler. Selvom det er besværligt, giver det en langt bedre stabilitet. Når du sidder i dine havemøbler, og det kun er her, du skal trække kabler til, kan det måske gå. Du er i hvert fald altid sikker på, at dit internet virker, og du kan få lavet det, som du skal.

Derudover skal du huske at have sikkerheden in mente. Får du en ny router, eller har du haft den gamle i flere år, skal du starte med at ændre koderne. Det er adgangen til netværkets indstillinger, som er en god idé at sikre. Ved at ændre koder en gang imellem er du sikker på, at du beskytter dit netværk, så godt du kan.

Tidligere artikelFra ejendomsmægler Nørrebro – Derfor er Nørrebro så attraktivt
Næste artikelLastPass er en gratis kodeordshusker
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.