Gør din bærbar bæredygtig

0
922

Ja, det lyder måske lidt tosset men faktisk er det uhyre vigtigt at sætte fokus på, hvordan man kan sikre sig, at sin bærbare computer kan holde længst muligt. Ikke kun pga. din egen økonomi, men også for at være med til at gøre miljøet og Moder Jord en tjeneste.
Bærbare computere har i mange år været præget af, at de hurtigt blev meget langsomme og teknologisk uddateret. Heldigvis er det ikke længere sådan, og mange bærbare computere kan under de rette forudsætninger bruges i rigtig mange år. Vi giver hermed et par tips til, hvordan du kan få endnu mere ud din bærbare, uanset om du skal bruge den til en omfattende it løsning eller den skal være din faste rejse kammerat i mange år.

Ryd op:
Det virker måske banalt, men mange glemmer at fjerne gamle programmer eller sit it system fra sit forrige arbejde. Ved at rydde op, kan du ofte spare op til 25% af de system ressourcer der normalt ville bruges.
Samtidig er det også vigtigt, at du opdaterer gamle programmer som du rent faktisk bruger. På den måde er der mindre chance for, at ubudne gæster bruger en sikkerhedsbrist i et uddateret program.

Skru ned for lysstyrken:
En af de helt store batterislugere er skærmen, og batteriet er i mange tilfælde akilleshælen på ældre bærbare. Ved at reducere lysstyrken på din skærm, kan du få mange flere timer ud af batteriet.
Husk at nu tungere programmer og spil du kører, jo hurtigere vil dit batteri blive brugt.

Hvis ovenstående små fif ikke helt er nok ift. dine behov, kan du også overveje at udskifte den gamle bærbare med en ny. En af de helt store fordele er som nævnt, at nyere modeller bruger markant mindre strøm, vejer mindre og helt generelt er optimeret ift. de opgaver man kan forvente de kan løse anno 2018. Husk at der ikke er nogen grund til at smide din gamle model ud, overvej at give den til velgørenhed eller et familiemedlem som måske kan gøre brug af den.

Hvis du vil lære mere om hvordan du får mere ud af din bærbare computer findes der mange services, som kan hjælpe dig. Et godt sted at starte kunne være Step it.