Gode råd til dig, der vil lave din egen hjemmeside

0
874

Har du startet din egen virksomhed og gerne vil have din egen hjemmeside, er der hjælp at hente. At have en hjemmeside er altafgørende for virksomheder, fordi det er her, kunden får sit førstehåndsindtryk af din virksomhed. At få lavet en hjemmeside kan være en svær proces, og derfor søger mange professionel hjælp, så de er sikre på, at den bliver god. Det er dog også blevet nemt, at lave sin egen hjemmeside. På internettet er der mange sider, hvor du kan producere din egen hjemmeside ganske gratis.
Vi har derfor lavet en guide til dig, når du skal lave din første hjemmeside.

Funktioner, der gør en hjemmeside velfungerende

Inden du starter med at lave din hjemmeside, er det vigtigt, at du identificerer, hvem din modtager er. Du skal lave din hjemmeside ud fra din modtager, så du er sikker på, at din hjemmeside er så effektiv som muligt. Generelt set er der en række funktioner på en hjemmeside, som gør den attraktiv og velfungerende.
For det første bør der være en menulinje, som kunden kan navigere rundt på, da den giver et overblik over din hjemmeside. Placeringen af menulinjen ligger altid i toppen og skal være let tilgængelig. I denne menulinje skal der være nogle faner, der beskriver jer som virksomhed, hvilke produkter I tilbyder, mulighed for kontakt osv.
Sproget på din hjemmeside skal være letforståeligt, og sværhedsgraden af sproget afhænger af din modtager. I forlængelsen af sproget er det også vigtigt at finde en typografi, som er letlæselig, så det ikke forstyrrer læsningen.
Overordnet er det vigtigt, at hele hjemmesiden fungerer, så der for eksempel ikke er nogle links, som ikke virker. Det er også vigtigt, at hjemmesiden ikke loader langsomt, da kundens tålmodighed vil blive sat på prøve, hvorfor de derfor vil vælge din hjemmeside fra.

Designet på din hjemmeside skal have en rød tråd

På en hjemmeside er de visuelle elementer en vigtig del. Det er her, at dine potentielle kunder får en fornemmelse af, hvilken virksomhed, de har med at gøre med. Det er derfor uhyre vigtigt, at designet afspejler sig af din virksomhed.  Har din virksomhed en bestemt farve i logoet, ville det være passende at benytte disse farver på hjemmesiden. Hvis du ikke har nogle ideer til farver, er det en god ide at lade dig inspirere af andre hjemmesider.
Det første din kunde ligger mærke til er forsiden, og den skal derfor være nøje velovervejet. Det kunne for eksempel være et billede af dit produkt eller et budskab alt efter, hvad du kan tilbyde. Det er også en god ide at finde en balance mellem billeder og tekst, så der hverken er for meget af det ene eller det andet.
Disse råd skal være med til at sikre dig, at du har gjort dig de rigtige overvejelser inden, du giver dig i kast med at lave din hjemmeside.