Et godt arbejdsmiljø er afgørende for hvor effektivt du arbejder og hvordan du føler dig tilpas på kontoret. Der er mange parametre der påvirker dit arbejdsmiljø. Det er ikke bare de psykiske og sociale rammer der bestemmer om det er et godt arbejdsmiljø. Det er i ligeså høj grad de fysiske rammer og omgivelserne, som spiller ind. Men hvordan tilpasser man rammerne for et godt arbejdsmiljø? Vi har et par forslag, som kan gøre det hyggeligere og mere behageligt at gå på arbejde eller bare sidde derhjemme foran laptoppen.

  1. Sørg for at dine medarbejdere har alt hvad de skal bruge. Computer, hæve/sænkeborde, god madordning og gode kollegaer.
  2. Det er vigtigt at kollegaerne har en god kemi sammen. Dette kan være svært at tilpasse på forhånd, da man ikke ved, hvordan de opfører sig sammen.
  3. Giv dem ansvar så de føler sig som en del af firmaet. Denne følelse har meget at sige i forhold til hvordan man behandler hinanden og hvad holdningen til firmaet udadtil er.
  4. Hold små events eller firmafester eller tag ud til en fredagsøl en gang imellem.
  5. Gør det hyggeligt på kontoret, så det føles hjemligt, men stadig professionelt. Grønne planter har meget at sige, men også de vaser de står i skal passe til omgivelserne, så det hele går op i en større sammenhæng.

Der er mange flere gode råd, som du sikkert også selv kan finde på. Meget af det er små ting, som ikke er så svært at ændre på. Andre ting er større investeringer, men som på sigt helt sikkert tjener sig ind igen.

En af de punkter der ikke koster det helt vilde og som er nemt at lave noget ved er punkt 5. Synes du der er ved at blive lidt for kedeligt på kontoret og der skal peppes lidt op med nogle små nips til hjemmet eller noget spændende unika brugskunst? Hvor finder du så dette? Søg lidt på Online Brugskunst og find keramik og lanterner der gør det spændende at gå på arbejde.