Er det nødvendigt at opdatere dine drivere?

0
2657

Alting foregår efterhånden automatisk i disse dage, men nogle gange bliver man nødt til at tjekke op på om alt det der skal køre automatisk, nu også gør det.

En af de ting der kører automatisk på mange computere, er driveropdateringer. En driver er et lille stykke software, som din laptop bruger til at kommunikere mellem styresystemet og de enkelte fysiske elementer i computeren, som grafikkort, lydkort, printer med mere.

Når du køber computeren eller din laptop har den typisk alle drivere forinstalleret. Men med tiden bliver driveren forældet og den kan ikke længere følge med og må opdateres. Det er helt ligesom med diverse apps, som også jævnligt skal opdateres for at få den bedste oplevelse ud af programmet.

For at få den bedste oplevelse ud af det hardware du har, skal du derfor have den nyeste driver installeret, så de kan tale sammen med systemet. Drivere er altså til for at din computer kan køre videre, selvom den er et par år gammel. Du behøver derfor ikke skifte din laptop ud, bare fordi den er blevet lidt langsom, men prøv først at opdatere dine drivere. Det gør en utrolig mærkbar forskel, hvis det er længe siden du har gjort det, eller hvis du aldrig har gjort det før.

Du kan finde en hurtig guide her til hvordan man installerer drivere til Windows 10.

Ofte har man så mange forskellige typer af hardware og lignende at du selv skal finde de nødvendige drivere på nettet. Det kan være besværligt i sig selv, men hvis du heller ikke ved helt præcis hvad du leder efter, er det ligesom at lede efter en nål i en høstak.

Hvis du ikke er typen der bare downloader drivere fra internettet og du ikke kender en der kan gøre det for dig, så er der heldigvis hjælp at finde ved at benytte en driver scanner, som viser dig hvilke drivere du har brug for at få opdateret, så du ikke bare skal gætte på hvilken hardware der ikke kan tale sammen med dit system.

Er din laptop eller computer sat til at tjekke opdateringer automatisk, så kan du stadig ikke være sikker på at den tjekker alle programmer og drivere automatisk. Desuden tager det automatiske opdateringsprogram også en stor del af din processorkraft, så du kan føle at din computer altid arbejder langsomt.

Hvis du i stedet indstiller den til at du skal påmindes om at opdatere drivere og så gør det en gang om måneden, så får du en hurtig computer der altid er opdateret og ikke er på overarbejde i forhold til at tjekke for nye opdateringer dagligt.

Selv hvis du har Mac, bliver du også nødt til at tjekke for om alle dine opdateringer er nye. Der findes programmer som både indeholder en driver scanner og beskyttelse mod virus, så du undgår at downloade noget skidt forklædt som en driveropdatering.

Vi anbefaler at du tjekker din computer allerede i dag, så du kan få glæde af den optimerede ydelse der ligger ubrugt på din laptop.

Tidligere artikelDet rigtige lån giver dig råd til de små ting i hverdagen
Næste artikelIngen hjemmeside uden et domæne
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.