Vælg det rette bredbånd til din bærbare

0
740

Du får ikke det optimale udbytte af din bærbare computer, hvis du ikke har det rette internet til din computer. Markedet for bredbåndsinternet kan virke som en jungle, og derfor kan det være svært at vælge det rette internetløsning. Herunder kan du læse mere om de problemstillinger, som oftest optræder i forbindelse med valg af internet til den bærbare computer.

Konsekvensen af langsomt internet

Det er ikke alle, som er bevidste om, at deres internetforbindelse er for langsom. I stedet rettes frustrationen mod computeren, som man tror er blevet langsom og utilstrækkelig. Dette er en skam, for hvis skylden ligger hos internettet, så er det nemt at løse problemer.

Langsomt internet vil ofte komme til udtryk, når du beder computeren om at løse krævende opgaver online. Det kan for eksempel være store downloads eller skal afspille videoer. Hvis dit internet er for langsomt, vil det ofte tage lang tid eller downloade en fil eller afspille en video, og i værste fald kan det være helt umuligt.

Hvis dit internet for alvor er utilstrækkeligt rent hastighedsmæssigt, så vil det også kunne mærkes, når du bruger computeren til mindre opgaver. Det kan for eksempel tage lang tid at åbne en side, hvilket gør det stort set umuligt at surfe på internettet.

Hvad bruger du din bærbare computer til?

Det er i høj grad din adfærd på din computer, som bestemmer hvilken bredbåndshastighed, som du skal bruge. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad din bærbare skal bruges til, når du vælger din internetudbyder. Umiddelbart kan internethastighed virke som et kompliceret emne, men det behøver ikke være vanskeligt. Der er adskillige smarte tommelfingerregler, som kan hjælpe dig på rette vej.

Hvis du blot bruger din bærbare computer til at tjekke din mail i ny og næ, så har du kun behov for en ganske lav hastighed. Det er dog vigtigt at huske på, at det kræver en større hastighed, hvis der skal være flere enheder tilsluttet internettet på én gang. Med andre ord skal du forvente at bruge minimum 3 Mbit pr. computer, som skal kunne gå på internettet. Dette tal er dog helt anderledes, hvis du ønsker at streame fra din bærbare computer, da dette vil kræve omkring 7 Mbit for hver enhed, der skal kunne streame programmer på én gang. Sidst, men ikke mindst, må du ikke glemme, at der også er smartphones og tablets i de fleste husholdninger. Disse kræver minimum 1 Mbit per tilsluttet enhed.

Hjælp til at vælge bredbåndsinternet

Når du kender dit minimumsbehov i forhold til bredbåndshastighed, kan du begynde at lede efter det billigste internet. Det er vigtigt at være opmærksom på, at det kan være en god idé at vælge lidt hurtigere internet, så du er helt sikker på, at hastigheden ikke holder dig tilbage.

Det er nemt at sammenligne internetpriser online, så tjek gerne priserne regelmæssigt. På den måde får du det billigste internet.