Tjen penge på computerspil – sådan gør du

0
1539

Gaming industrien boomer som aldrig før, og det giver flere muligheder til os, som elsker spil. Den voksende trend at se på live spil og kampe, åbner op for nyskabende og sjove veje til økonomisk indtægt på gaming. Her kommer nogle af de stærkeste (og sjoveste) måder at tjene penge på computerspil i 2021 og frem.

Stream på Twitch

At se live eSport kampe er den helt store trend i disse dage. Det bedste er, at streaming er tilgængeligt for alle. Det kræver ikke et professionelt studie, men derimod blot en gaming enhed og en solid internetopkobling, samt gerne et headset med mikrofon. 

På Twitch kan du få donationer, få reklameindtægter samt score en andel af dine fans abonnementer.

Upload til Youtube

Hvis du alligevel streamer til Twitch, kan du ligeså godt slå to fluer med et smæk, og samtidigt streame eller uploade til Youtube. Dermed kan du krydspollinere dine profiler imellem, styrke engagement og gro dine følgere. 

Du kan med fordel supplere dit video content med en blog. Se bare, hvordan vores finske kolleger gør på comigo.fi. På den måde kan du generere trafik til dit eget site, hvilket åbner op for endnu flere indtjeningsmuligheder.

Patreon

Vi er gået ind i et nyt paradigme hvad angår indtjening på sociale medier. Det handler om at opbygge et brand, og ikke bare være stærk på en platform. Patreon lader dig sprede risikoen ved at have din egen fanklub. 

Du kan også give dine patreons eksklusiv eller tidlig adgang til særligt indhold. Platformen byder på månedlige bidrag fra brugerne, og kan udgøre et stærkt led i din strategi som uafhængig content skaber.

Turneringer

Hvis du tilhører eliten indenfor din eSport, kan du tilmelde dig nogle af de mange turneringer. Præmierne udgør alt fra kontantbeløb, til gavekort, merchandise og professionelle kontrakter. 

Desuden kan du oddse på eSport kampe, helt uden at lave et eneste frag. På counterstrikebetting.net finder du alt, du skal vide, når du skal oddse på Counter Strike kampe. 

Bliv spiludvikler

Hvis du er skrap til programmering og har en passion for spil, kan du kaste dig ud i en karriere som professionel spiludvikler. Her er der overordnet set to veje. Den ene er at arbejde hos et større firma, og den anden mulighed er at være uafhængig udvikler. 

Der er givetvis fordele og ulemper ved begge måder, og det endelige valg kommer i sidste ende an på dine præferencer og karaktertræk.

Spiltester

Hvis du er analytisk anlagt og systematisk i din tilgang, kunne spiltester rollen måske være noget for dig. Her kan du komme til at tjene over 300.000 kroner om året, hvis du kan leve op til arbejdsopgaverne. 

Du vil skulle systematisk gennemprøve diverse aspekter af spillene, finde og rapportere fejl samt dele dine input til brugerflade og funktioner. Samtidig bliver du den første til at få et smugkig ind i kommende spiltitler.

Endelige bemærkninger

Der har aldrig været et bedre tidspunkt at være professionel gamer.

Takket været den rasende teknologiske udvikling, er der adskillige bæredygtige måder, hvorpå du kan tjene en solid indtægt på videospil. 

Nu har du et par idéer at arbejde med, og har forhåbentlig fået mod på at prøve dig frem med nogle af dem. Definér dine mål, skriv en strategi og ‘giv det et skud’.