Succeshistorier fra den dansk IT-branche

0
1347

Det skorter ikke på succeshistorier i den danske IT-branche. Vi hører igen og igen om danske IT-virksomheder, der bliver solgt eller går på børsen, og i denne artikel vil vi se nærmere på nogle af de mest markante succeshistorier, der har været i den danske IT-branche frem til i dag. Hvem ved – måske kan det give inspiration til den næste danske succeshistorie indenfor tech?

Netcompany

En af de helt store IT-succeser herhjemme er Netcompany, der leverer en lang række forskellige IT-løsninger til det offentlige såvel som til det private erhvervsliv. Selskabet blev grundlagt i år 2000 – altså lige midt i den store .com-krse – men formåede alligevel at komme ud på den anden side med skindet i behold. Og siden da er det gået stærkt; i dag er netcompany aktier noteret på børsen i København, og grundlæggeren André Rogaczewski er blevet en holden mand – alt sammen på mindre end 20 år.

Trustpilot

Historien om Trustpilot, der tidligere i år blev noteret på børsen i London, kan til forveksling minde om historien om Netcompany. Godt nok er produktet langt fra det samme – Trustpilot lever af at tilbyde onlinekunder verden over at vurdere deres købsoplevelser direkte på Trustpilots platform – men ikke desto mindre er der nogle lighedstræk. Trustpilot bliv ligeledes grundlagt i Danmark af en fremsynet iværksætter, og har også oplevet en enorm vækst siden, at selskabet blev grundlagt i 2007. Denne succes er – ligesom Netcompanys – også blevet kronet med en børsnotering.

Giga

En tredje interessant succeshistorie er historien om IT-selskabet Giga, der tilbage i 2010 blev solgt til verdens største mikrochip-brand Intel. Salgsprisen var 10 mia. kroner, men hvad der var særligt interessant ved netop denne handel var, at samtlige Gigas 100 medarbejdere modtog aktieoptioner, der med et slag gjorde dem alle til multimillionærer – i hvert fald på papiret. Her kunne alle og enhver i virksomheden således glæde sig over, at de hver især havde modtaget aktieoptioner til en værdi af intet mindre end 15 mio. kr. per medarbejder, hvilket blot må siges at understrege den succeshistorie, salget af Giga endte med at blive.

Mange andre salg

Ovenstående er blot tre af mange opsigtsvækkende succeshistorier i den danske IT-branche. De viser, at det godt kan lade sig gøre at drive danske tech-virksomheder til noget stort – og ikke mindst, at der også er opmærksom fra udlandet, når man gør det godt. De udenlandske investorer holder øje med nyheder og trends, og sidder da formentligt også allerede klar til at sætte kløerne i den næste danske succeshistorie – heldigvis da.

Tidligere artikelDashboard software øger indsigt i virksomheders tal
Næste artikelMiniguide til hurtigt internet på hjemmekontoret
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.