Sådan skaber virksomheder sammenhold

0
1505

Arbejdskultur er en stor udfordring for alle virksomheder, især hvis de vokser markant over et par år. Her vil det have stor betydning, hvordan virksomheder griber udviklingen an på. Vi har samlet nogle gode råd fra rundt omkring på nettet om, hvordan virksomheder løser denne problemstilling.

Styr på arbejdsprocesser

Ingen kan lide at arbejde i en virksomhed, hvor der er kaos. Derfor er det en god idé at få tilføjet en ERP-løsning som Dynamics 365 Business Central allerede for mindre virksomheder. På den måde kan I knytte hele virksomheden sammen og holde med, hvad alle arbejder på. Det giver også alle ansatte en mulighed for at aflevere rapportering, uden at det er besværligt for de ansatte. Dette er en kæmpe fordel for alle ansatte.

Der findes ERP-løsninger for virksomheder i alle størrelser, så mange tror fejlagtigt, at de skal vente, til de har en større virksomhed. En virksomhed med styr på tal og arbejdsprocesser, vil ofte have en kæmpe fordel, når de skal udvide til udlandet, andre byer og generelt bare tilknytte flere ansatte.

Arbejdsprocesser gælder inden for alt fra komplekse varelevering, men også helt ned på et simpelt niveau, som hvis I har strømstik liggende.

Nedskriv alle jeres regler

Der er to elementer i at have en medarbejderhåndbog med alle jeres regler. Første element er, at der er et sted, hvor alt er samlet. Det er ikke et dokument, at I kan regne med, at en ansat sætter sig ned og læser, og det bringer os til andet element. Nemlig at I skal have et dokument med de vigtigste arbejdsregler for hver ansat. Dette dokument må ikke fylde mere end en A4-side, og det er bedst, hvis det er formuleret som nogle simple regler.

På den måde ved alle ansatte, hvad I forventer af dem. De gør det lettere for de ansatte at klare sig godt i virksomheden, og det er generelt noget, som de fleste sætter stor pris på. Det er ikke sjovt at arbejde et sted, hvor du ikke ved, hvad nogle forventer af dig.

Når det alligevel er en god idé også at nedskrive alle regler, så skyldes det, at det i sidste ende er et juridisk dokument, som alle ansatte har godkendt, da de blev ansat. Det er helt simple regler om, hvordan de arbejder, hvornår de kan få fri osv. Det er noget, som I løbende vil forklare de ansatte, men det er godt at have styr på i et samlet dokument også.

Skab sammenhold

Det er stadigvæk en god idé at tage på teambuilding ture, fordi det giver ansatte en mulighed for at lave noget andet, end de plejer. Det handler ikke så meget om, at I lærer at samarbejde, men det er mere det med, at I laver noget sammen. Her kan I overveje ekstremsport, da det kan være utrolig givende at bruge sin tid på sammen med andre mennesker. Det skyldes, at ingen forventer at nogle af jer er gode til det.

Herudover kan det anbefales, at I holder fredagsbar, køber fødselsdagsgave til ansatte og andre lignende tiltag. Det kan enten være chefen eller en medarbejder, som vælger at stå for det. Der er altid nogen, som godt kan lide at arrangere fester, så det er oplagt at lade dem stå for det.

Med teknologi har det aldrig været lettere at skabe en succesfuld virksomhed, men det kræver, at I bruger teknologien på den rette måde og ikke forstyrrer hinanden med den. Derfor er det vigtigt, at alle kender deres primære arbejdsfunktion, så alle ved, hvornår de overspringshandler og hvornår de arbejder. Det er rart for alle.