Sådan finder du den perfekte gamerskærm

0
3797

Den perfekte computerskærm til gaming har et flot billede, opdaterer billedet hurtigt, og har den perfekte størrelse. Det er med skærme, som det er med meget andet – størst og dyrest er ikke altid bedst. Hvis du gerne vil banke vennerne i Counter-Strike, uden at skulle smide kassen for det, bør du ikke bare købe det første og bedste du ser, men derimod nøje udvælge den skærm, der passer til dig.

Dog er der flere ting, som går igen ved en god gamerskærm, som du bør holde øje med. En billig skærm kan ofte være bedre til gaming, end en billig en. Dette skyldes skærmenes forskellige fokuspunkter, og du bør derfor holde øje med disse specifikationer, før du gennemfører købet.

Mængden af hertz

Når du kigger på computerskærm, bør det første være mængden af hertz. Hertz (forkortet Hz) fortæller hvor ofte en skærm opdaterer pr. sekund. En typisk skærm er normalvis 60 Hz, hvilket altså betyder, at den opdaterer billedet 60 gange i sekundet. 60 Hertz er også helt fin til almen brug, såsom Facebook eller Youtube, eller spil, som ikke direkte kommer an på reaktionsevne, såsom FIFA.

Det er dog et problem, hvis du skal banke vennerne i Counter-Strike, da det er en stor ulempe at spille med en så langsom skærm. De fleste gamere i dag er efterhånden ved at have en 144 Hz skærm, som altså opdaterer billedet mere end dobbelt så mange gange i sekundet. Det er vigtigt at have en skærm, som opdaterer billedet ofte, hvis du spiller skydespil. Mange vælger eksempelvis billige skærme fra Philips, da de har en bred vifte af forskellige skærme.

Responstiden

En anden ting du bør kigge på, er responstiden. Det kan være svært at kende forskel på responstiden og på hertz, da de begge spiller en rolle på hvor hurtigt du kan reagere. Responstiden er en måde at betegne på hvor hurtigt din skærm opdaterer, i forhold til det signal, som din computer sender. Hertz er altså selve skærmen, mens responstiden er tiden det tager fra din computer genererer grafikken, til det vises på skærmen. Til almindelig hverdagsbrug er mængden af responstid nærmest ligegyldig, men til spil bør du holde dig til 1 millisekunds responstid.

Skærmstørrelse

En stor skærm er fedt til at se film på, men det er ikke særlig godt til at spille på. Hvis du vælger en for stor skærm, kan du risikere, at du simpelthen får for meget at holde øje med ad gangen, og du dermed overser vigtige elementer i dit spil, såsom fjender.

Vælger du derimod en for lille skærm, vil resultatet være næsten det samme; du ser heller ikke dine fjender, fordi de fylder for lidt på skærmen. En tommelfingerregel til at finde den perfekte skærmstørrelse, er at holde sig imellem 24-27”.