Få råd til en laptop med et studiejob

0
1204

Når du gerne vil have suppleret din SU med en løn, så du kan komme i byen eller købe en bærbar computer, så er det nødvendigt med et studiejob. Men sådan nogle jobs vokser ikke ligefrem på træerne. Særligt ikke hvis det skal være studierelevant. Derfor er her et par gode råd til hvordan du får et studiejob, så du kan få råd til at købe dig en laptop eller det, du lige står og mangler.

Søg uopfordret eller søg praktikplads

Tag ud og besøg en virksomhed. Kom forbi uopfordret med en fysisk ansøgning i hånden. Spørg gerne efter HR chefen eller den ansvarlige i firmaet. Selvom vi lever i en online verden, hvor de fleste firmaer foretrækker at få ansøgninger sendt pr. mail, så er den personlige kontakt unik og det er det man bliver husket for.

Når du får fat i den ansvarlige, så forvent at de er i forsvarsposition fordi de ikke kender din agenda. Spørg derfor først om du må komme i praktik og spørg om der er nogle opgaver du kan hjælpe med at løse. Virksomheder elsker folk der gerne vil hjælpe gratis. De er dog også klar over at man ikke kan leve af gratis arbejde, så sørg for at have en afgrænset praktikperiode. Når du så ikke er i praktik mere, så sørg for at have gjort så godt et indtryk at de føler de bliver nødt til at hyre dig.

Hvordan giver du et godt indtryk?

Du har allerede givet et godt førstehåndsindtryk ved at komme uopfordret forbi og tilbyde din hjælpe gratis. Følger du op på det positive førstehåndsindtryk ved at være smilende, hjælpende og social, så bliver de andre medarbejdere også glade for dig. Når først du er inde i varmen, så kan du høre hvad deres største udfordringer er og lære de andre medarbejdere bedre at kende.

Derefter kan du spørge ind til ting og blive god til at udføre en opgave, som ingen andre tager sig af. Dermed gør du dig selv uundværlig. Det kan godt være det er en kedelig opgave til at starte med, men du vil få chancen for at vokse med opgaven og få lagt flere opgaver over på dig. Jo flere opgaver du tager på dig, desto mere afhængig bliver firmaet af dig. Tag dog ikke flere opgaver end du selv kan overskue. Kend dine begrænsninger og sig også nej til opgaver, så du ikke bliver udnyttet som billig/gratis arbejdskraft, men har en holdning og kan sige fra. Det kan gode ledere godt lide.

Det rette studiejob er det du brænder for

Har du fået dit første studiejob i hus, så hold fast ved det så længe det giver mening. Er det ikke et studierelevant job, så søg noget nyt mens du arbejder. Sig ikke op, før du har prøvet det nye job du har søgt og fået.

Prøv alt og hold fast ved det bedste. Det kan selvfølgelig være svært at vide om der kommer noget bagefter der er bedre. Det er lidt ligesom at være på jagt efter en ny bærbar. Der vil altid være en ny model der er bedre af udseende eller performance. Men det kan godt være at den du har råd til ikke er den nyeste topmodel, men til gengæld har den en værdi for dig, og du kommer til at få en form for forhold til den, som du ikke nødvendigvis kan få fra en nyere model. Desuden bliver de nye modeller jo hurtigt gamle igen.

Find et studiejob og få råd til din næste laptop.