Ønsker du at starte en IT-virksomhed? Her er 3 ting som du skal være opmærksom på

0
3326

Sidder du og overvejer at starte din egen IT-virksomhed? Vi guider dig til hvad du skal være opmærksom på.

Det praktiske

I opstartsfasen er det vigtigt, at du får styr på det praktiske. Det er blandt andet, at du får styr på din forretningsidé. Er den holdbar? Er der andre virksomheder som har noget lignende? Det er her du blandt andet skal skrive en detaljeret forretningsplan, om hvad det er du har tænkt dig og hvordan. Forretningsplanen bruges blandt andet, som en form for rød tråd, så alt hvad du foretager dig, giver mening i forhold til din forretningsplan og så kan den også bruges til at vise potentielle investorer, hvad din virksomhed går ud på.

Det er vigtigt at du registrerer din virksomhed. Det er blandt andet af skattemæssige fordele, og så er det lovpligtigt hvis du forventer at få en omsætning på over 50.000 kr. om året. Hvis du forventer at gøre din virksomhed international, er det vigtigt at du får et internationalt CVR nummer, også kaldet ”Legal Entity Identifier” og kan købes på Leikode.dk.

Før du går videre, er det også vigtigt at du får fastsat en produktportefølje, og ved hvad produkterne eller serviceydelserne kommer til at koste. Du skal tænke over hvordan du skal fastsætte prisen, i forhold til dine konkurrenter på markedet, og hvordan du vil differentiere dig fra dem.

Tænk over om du har fundet det rigtige navn og logo til din virksomhed? Det er vigtigt, at du prøver at skille dig ud, til sammenligning med din konkurrent. Så dine kunder ikke ender med at sætte jer i en bås.

Hold dig opdateret

At holde sig opdateret er et vidt begreb, for der er nemlig mange måder at holde sig opdateret på. Det vigtigste er, at du forbliver nysgerrig, når det kommer til ny viden. IT er i konstant forandring, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på de nye ændringer, og tendenser indenfor teknologi og IT verdenen.

Et kursus, en ekstra uddannelse eller andre former for undervisning, er en god mulighed for at lære noget nyt. Derudover kan du bruge anledningen til at netværke, da det kursus eller uddannelse, du tager, sandsynligvis er indenfor det felt du arbejder indenfor. På det Dansk Tekniske Universitet, kan du nemt tage innovative fag eller kurser, hvor du kan lære en hel del. Du kan læse mere om DTUs forskellige fag og hvad de laver, på Business.dtu.dk.

En anden måde at holde sig opdateret på, er at abonnere på forskellige nyhedsmedier indenfor dit felt. Du kan også forbindes eller følge folk som er professionelle, og som bruger medier som Facebook, Linkedin og Twitter til at udtrykke deres holdninger, og anbefalinger af læsestof. Derudover er det også vigtigt at du drager nytte af dit netværk.

Find de helt rigtige medarbejdere

En af de sværeste udfordringer du får dig, er at få fat på de helt rigtige medarbejdere. Rekruttering er ikke bare svært, det er også dyrt og tidskrævende. Det kan være ekstra svært at finde en IT-medarbejder, da der er stor efterspørgsel på medarbejdere, med disse kompetencer på arbejdsmarkedet.

Man siger normalt at det tager mellem 6 og 12 uger at rekruttere den helt rigtige kandidat. Der ligger rigtig meget arbejde i at søge efter en medarbejder selv. For det første skal du have afklaret og afgrænset dig selv, til hvad det nøjagtigt er, du går og mangler. Mange arbejdsgivere har det med at remse en form for ønskeliste op, hvilket ikke er hensigtsmæssigt i søgen efter den rigtige kandidat. Hos Ballisager.com kan du få hjælp til at finde den helt rigtige kandidat til din virksomhed.

Tidligere artikelSådan finder du det billigste mobilabonnement
Næste artikelFå råd til en laptop med et studiejob
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.