Derfor er det væsentligt, at der er nok ram i din computer

0
3060

Beskæftiger du dig blot en smule med computere, er du helt sikker stødt på ordet ”ram” før, men har du også helt styr på, hvad det egentlig er, de kan? Ellers skal du læse med her, hvor vi kigger på, hvorfor det er så væsentligt, at du har nok ram i din computer.

Dine ram er din computers korttidshukommelse

Vil du gerne have, at din computer arbejder hurtigt og effektivt, når du eksempelvis skal bruge din Casumo bonuskode efter en lang dag på jobbet? Så er det væsentligt, at der er nok ram i din computer.

For bedst at kunne beskrive, hvad ram gør, kan vi sammenligne dem med den menneskelige korttidshukommelse. Alle de informationer, du modtager i løbet af dagen, bliver optaget i din korttidshukommelse. Det er denne, du trækker på, når du eksempelvis skal følge med i en samtale. Er der i samtalen elementer, du skal lagre, bliver disse sendt videre i systemet og opbevaret i din langtidshukommelse.

Din computers korttidshukommelse – altså dens ram – bruges ligeledes til hurtigt at find de informationer frem, du har brug for her og nu. Det er korttidshukommelsen, der opbevarer de oplysninger, det er relevante for dig hurtigt at finde frem til igen – for eksempel oplysninger om hjemmesider. Er der elementer, der skal lagres på computeren, bliver disse gemt i computerens langtidshukommelse. Alt, hvad der befinder sig i computerens korttidshukommelse, når denne slukkes, bliver slettet.

Hvordan får jeg flere ram i min computer?

Har du problemer med, at din computer ikke arbejder hurtigt nok? Så kan du overveje at få nogle flere ram sat i den. Det vil i særdeleshed give mening, hvis din computer er langsom til at indlæse internetfaner. Dette kan naturligvis også skyldes din internetudbyder, men faktisk er det ofte din egen hardware, den er gal med.

Du kan købe ekstra ram til din computer hos stort set enhver elektronikforhandler. Har du et build, du kan åbne op, vil du kunne isætte ekstra ram sammen med bundkort, grafikkort og lydkort. Har du en bærbar computer, kan det være lidt sværere. Dog er der fortsat mulighed for at sætte ekstra ram i langt de fleste bærbare PC’er.

Med flere ram i din computer kan du forvente en bedre oplevelse, når du surfer eller eksempelvis spiller på nettet. Derudover vil du typisk kunne få hurtigere adgang til filer. Er din computer fortsat langsom, efter du har sat flere ram i den, kan du overveje at give den ekstra langtidshukommelse også.