Stor guide til bitcoin

0
1509

Måske har du gået og overveje at investere i bitcoin? Så har du selvfølgelig brug for at vide, præcis hvad det er, og hvordan man handler med det. Derfor får du her en stor guide til at blive klogere på bitcoin. Læs med!

Synes du, at det kunne være spændende at investere i bitcoin? Det er der mange, der synes, for det er nemlig uhyre populært. Men hvad er bitcoin egentlig? Hvad er teknologien bag? Og hvor og hvordan investerer man i det? Det kan du blive meget klogere på her.

Hvad er bitcoin?

Lad os lægge ud med det mest basale spørgsmål, nemlig: Hvad Søren er bitcoin egentlig for noget? Kort fortalt er bitcoin en kryptovaluta, ligesom fx ethereum og det trendende dogecoin. Bitcoin er dog fortsat den største og mest kendte kryptovaluta, og den er meget populær at investere i. Du kan blandt andet komme i gang med at investere i bitcoin på Yuan Pay Group.

Definitionen på en kryptovaluta

Hvis du er i tvivl om, hvad en kryptovaluta lige er for noget, kan vi selvfølgelig også opklare dét for dig: En kryptovaluta er nemlig en digital valuta, som du kan handle med på en række forskellige handelsplatforme. De findes som nævnt i forskellige afskygninger, og bitcoin, etherereum og dogecoin tager prisen som nogle af de mest populære.

Blockchain-teknologien bag bitcoin

Teknologien bag kryptovaluta – og altså også bag bitcoin – hedder Blockchain. Det er en IT-teknologi, som er opfundet af den samme mand, som også har grundlagt bitcoin, nemlig Satoshi Nakamoto. Den kan bruges til mange forskellige ting, der blandt andet omfatter banker, valg, elektroniske kontrakter og andre ting og sager.

Teknologien bag blockchain er smart, fordi den kan skabe tillid mellem samarbejdspartnere er forskellig art. Når den er kodet rigtigt, kan det også hjælpe til at effektivisere og ensrette en del arbejdsgange. Det er blandt andet set i shipping-branchen, hvor blockchain har gjort papirarbejdet meget mere overskueligt og desuden forbedret priserne betydeligt.

Der er nogen, der mener, at blockchain er den næststørste opfindelse efter internettet. Der er ingen tvivl om, at teknologien kommer til at få stor indflydelse på samfundet fremover, og mange brancher vil ændre sig betydeligt på grund af den. Derfor er det altså en fin ting at stifte bekendtskab med blockchain igennem bitcoin.

Sådan kan du investere i bitcoin

Hvis du er interesseret i at investere i bitcoin, har du heldigvis en del forskellige muligheder. Først og fremmest skal du finde en handelsplatform, som passer til dig. Her handler det i høj grad om at afgøre med dig selv, hvordan du gerne vil investere. Men under alle omstændigheder kan det være fornuftigt at gå efter en platform, som er sikker, stabil og brugervenlig.

Du skal også vælge en handelsplatform til kryptovaluta, som har nogle betalingsmuligheder, der giver mening for dig. Du kan både komme i gang med at investere ved hjælp af et betalingskort eller en bankoverførsel, og du kan vælge det, der passer til dit behov.

Handelsplatformene er forskelligt indrettet, og de forskellige platforme passer til forskellige formål. Der er nogle platforme, som giver dig mulighed for at eje de kryptovalutaer, du køber. Der er også andre platforme, som satser på handel med CDF’er. Det kan give mening for dig, hvis dit primære fokus er at øge dit afkast på bitcoin-investeringen.