Skab en bedre økonomi foran computeren

0
322

Det nemmeste er at gøre en forskel hjemme foran computeren. Det der med at få ryddet op i kælderen eller ordne andre praktiske ting, som kræver fysisk bevægelse kan være sværere at overskue. Så måske skal du starte med at forbedre din privatøkonomi fra sofaen. Alene en forbedring af din privatøkonomi kan give dig mere overskud til at klare de mere fysisk krævende ting.

Vi har listet tre tips til dig, som kan få dig i gang med at skabe en bedre privatøkonomi uden at gå på kompromis med den måde, du gerne vil leve på.

  1. Du kan udfordre dine udbydere på prisen

Alle dine faste udgifter er fra udbydere, der bare sætter en pris på et produkt, og mange af os stiller sig ikke kritisk over for prisen. Hvis vi sammenligner priserne på hver enkelt faste udgift vi har, kan vi med sikkerhed spare nogle penge. Nogle udgifter er naturligvis helt faste – såsom husleje. Men andre udgifter som forsikring og mobilabonnement kan godt udfordres hos udbyderne. Hvis din nuværende udbyder ikke kan give dig en lavere pris, kan du altid gå til konkurrenten og høre, om de kan give dig en bedre pris.

  1. Saml eksisterende gæld i et samlelån

Har du mange lån? Eller blot ét som er dyrt? Du kan altid undersøge, via de sammenligningstjenester, der findes, om du kan samle din gæld hos én låneudbyder eller blot tage det samme lån, som du har hos en ny, hvor du kan få det billigere. Meningen med at tage et samlelån er at gøre det overskueligt at afbetale lånet – både fordi du kun skal betale til én låneudbyder, og på grund af den besparelse det kan give dig.

  1. Planlæg dine indkøb

Impulskøb er tit og ofte køb, man egentlig ikke havde brug for i første omgang. Det er dejligt at kunne foretage impulskøb i ny og næ, men det kan være dårligt for økonomien, hvis det sker for ofte. Derfor er en god tommelfingerregel at lave en liste, når der skal købes ind. Planlæg din aftensmad nogle dage frem (eller en uge frem hvis du kan det) og køb ind til aftensmaden. Køb det der står på listen – ikke alt muligt ekstra. De små ekstra impulskøb kan koste dig meget i længden. Og et andet godt råd: Gå aldrig sulten ned og køb ind. Sulten kan tage over, og så får du købt en masse forskelligt, som ikke var planlagt – fordi du bare kan spise alt på grund af sulten.

Det kan tage tid at ændre vaner – de her tre tiltag er dog ret ligetil og kan spare dig for en del penge hver måned.

Artiklen er skrevet af Lendo. Lendo er en sammenligningstjeneste for lån. Vores mission er at give låntagere mere magt i låneprocessen, og vores mål med denne artikel er at give dig redskaber til at få en stabil økonomi.