Om investering i bitcoins

0
1085

De fleste har formegentlig hørt om ordet ”bitcoins”. Men det er ikke alle, som er helt med på, hvad det egentlig går ud på. Dette kan man blive meget klogere på, hvis man finder de rigtige hjemmesider. I bund og grund kan bitcoins bruges som et betalingssystem eller middel. Det er en slags virtuelle penge.

Udvikling af teknologi går nogle gange hurtigere, end vi kan følge med. Derfor må man have tungen lige i munden, når man skal forstå det nyeste, der sker her. Bitcoins er blot en af mange ting, som kan være svært at forstå. Men hvis man følger godt med, er det ikke helt umuligt at lære bitcoins bedre at kende. Interessen for køb af bitcoins er meget stigende.

Hvad er bitcoins?

Først og fremmest er bitcoins egentlig bare en anden form for penge på internettet. Det er udbud og efterspørgsel, der er afgørende for prisen på én enkelt bitcoin. I stedet for at bruge reelle pengesedler i butikker og sit bankkort i onlinebutikker, kan man bruge de eftertragtede bitcoins. Men hvor køber man bitcoin?

Man kan købe bitcoins på flere forskellige måder. Man kan enten få en bitcoin ved at godkende dem som en betaling ved køb af diverse tjenester og produkter. Man kan også vælge at købe dem af en kontakt eller ven i nærheden. Sidst men ikke mindst kan de købes på en børs. Dette kan man gøre gennem sin bank.

Kom i gang med køb af bitcoins

eToro er en handelsplatform, som er en gren under den finansielle lovgivning i EU. Her kan man samtidig følge med i dens kursværdi; stigninger og fald. Hvis man enten vil købe eller spekulere i kursændringer i bitcoins, kan dette gøres mange andre steder end på den godkendte platform, eToro. Dog kan det føles trygt at gøre det på et godkendt marked.

Hvis man gerne vil købe en enkelt bitcoin, koster det over 300.000 danske kroner. Dette er måske et meget stort beløb for mange. Dog kan man også vælge at blot købe 0,01 eller 0,1 bitcoins. Det kan virke mere overskueligt, at ens tab ikke er helt så stort, hvis kursen skulle begynde at falde drastisk. Det gælder især, hvis man er ny i investeringsverden.

Forstå bitcoins funktion

Valutaen, bitcoin, kom til i 2009 grundet en person med dæknavnet Satoshi Nakamoto. Hele grundstenen for skabelsen af denne valuta var at undgå indblanding af banker som mellemmand ved transaktioner. Når der købes noget med bitcoins bliver de ”virtuelle penge” altså sendt fra en person til anden.

Dette kan der være en del fordele forbundet med. Man slipper blandt andet for de ekstra gebyrer, når man handler med valutaen. En anden grund til bitcoins popularitet er muligheden for at tjene mange penge ved at investere i bitcoins.

En digital guldmine

Bitcoins anses for mange som værende digitalt guld. Dette betyder, at valutaen først og fremmest er en god ting at investere i. Digital valuta kan kun benyttes én gang. Det er blockchains, som sikrer at dette er muligt.