Find den rette profil online: Alt, hvad du bør vide om executive search

0
8162

Står din virksomhed over for en lederrekruttering i form af en CFO, økonomidirektør, lønchef eller HR-manager, så ved du også, at søgningen kan være omfattende, svær og langtrukken. I vores moderne, teknologiske verden, hvor det meste foregår med 110 kilometer i timen, har jobsøgning og HR udviklet sig utroligt meget inden for IT’ens verden. Svaret på dén problemstilling for dig er måske executive search. Men hvad er det egentlig, og hvor skal du starte i den proces? Det får du svar på her.

Hvad er executive search?

Kort sagt er executive search, som navnet antyder, assistance til lederrekruttering. Det betyder, at du som arbejdsgiver indhenter en ekstern virksomhed, som står for hoveddelen af jobsøgningen – naturligvis i tæt samarbejde med dig. En executive search er dog ikke blot en udvælgelse af potentielle kandidater, det er en grundig screening af markedet for kompetente medarbejdere på administrerende topniveau, som vil passe direkte ind i din virksomheds kultur.

Søgningen kræver tillid, men også kompetence, og det sikrer du dig, når du vælger at indhente en virksomhed til processen. Det kan være en stor fordel på et marked, hvor teknologien er i konstant udvikling, og hvor der hele tiden bliver præsenteret nye metoder for jobsøgning. Det kan være svært at være relevant her, og også den del får du råd, vejledning og hjælp til med executive search.

Hvordan foregår processen?

Søgningen starter typisk ud ved, at den eksterne virksomhed bliver sat grundigt ind i din forretnings situation og behov, så I begge sikrer jer, at den rette kandidat kan findes. Derefter starter den reelle søgning og udvælgelse af kandidater. Her vil der naturligvis være fokus på de bedste frem for de oplagte. Også det efterfølgende jobinterview vil virksomheden, som står for søgningen, stå for.

Herefter vil du og din virksomhed blive inddraget og præsenteret for op mod tre kandidater. Den efterfølgende vurdering af disse kandidater vil foregå i tæt samarbejde mellem din virksomhed og den eksterne, hvis du ønsker det, naturligvis. En sidste, men stor, fordel er derefter, at den eksterne virksomhed ydermere håndterer hele den administrative rekrutteringsproces. Du sparer altså både tid og kræfter på den omfattende proces, der er en højteknologisk jobsøgning.

Hvorfor skal du overveje executive search?

Teknologiens udvikling har som nævnt udviklet vores verden i en retning, så jobsøgningen kan være en labyrint af finde ud af. Sociale medier som LinkedIn fylder mere og mere i rekrutteringen, og det kræver samtidig, at din virksomhed er til stede både her og på andre online sider som Jobindex. Det kan være uoverskueligt, og derfor kan det være en god idé at overlade søgningen til en ekstern virksomhed, som foretager den beskrevne søgning.

Fejlansættelser er dyre, ikke blot for økonomien, men også for arbejdspladsens trivsel. Når du henter en virksomhed ind, som ikke blot har fokus på jobbet, der søges til, men også din virksomheds kultur og miljø, er du næsten garanteret at få den rette kandidat hentet ind. Det er altså en mulighed, du ikke må gå glip af.

Tidligere artikelProblemer med dit internet? Sådan fikser du det
Næste artikelDu har sikkert styr på din sikkerhed online, men hvad med dine elektroniske låse?
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.