Bør du overveje en VPN?

0
988

Det lader til, at alle fra hackere til regeringer er ude efter dine personlige oplysninger, men et virtuelt, privat netværk (VPN) kan beskytte dig og dine data mod nysgerrige blikke.

 

En VPN holder dig sikker online

Vi har det så bekvemt med, at lade vore data bevæge sig hen over Wi-Fi, at de fleste af os simpelthen er holdt op med at bekymre sig om denne datas sikkerhed – for hvem andre ville kunne være i stand til at se det? Offentlige Wi-Fi netværk, som er hverdagsagtige og bekvemme, er uheldigvis også yderst bekvemme for angribere, der søger at bringe dine personlige oplysninger i fare.

Så, hvem har brug for en VPN? Det korte svar er, at det har alle. Selv Mac brugere kan drage fordel af en en VPN.

Hvad er en VPN?

Udtrykt på en enkelt måde, så anvendes en VPN til at skabe en sikker, krypteret forbindelse – som man kan forestille sig, som en tunnel – mellem din computer og en server betjent af VPN service.

Når du er tilsluttet en VPN, passerer al din netværkstrafik gennem denne beskyttede tunnel og ingen – ikke engang din ISP – kan se din trafik før end den går ud af tunnelen fra VPN-serveren og bevæger sig ind i det offentlige internet. Hvis du kan sikre dig kun at oprette forbindelse til websites sikrede med HTTPS, vil dine data forblive krypterede, selv efter at de forlader en VPN.

Tænk på det på denne måde: Hvis din bil kører ud af din indkørsel, kan en, eller anden følge dig og se hvor du kører hen, hvor længe du er på dit bestemmelsessted og hvornår du kommer tilbage. Han vil være i stand til at kigge ind i din bil og få mere at vide om dig. Med en VPN-service kører du så at sige ind i et lukket parkeringsanlæg, skifter til en anden bil og kører ud, således at ingen, som oprindeligt fulgte dig, ved hvor du kørte hen.

Det vil naturligvis være vildledende at påstå, at noget sikkerhedsprodukt er et magisk middel. VPN services er ikke idiotsikrede, selv om de er overordentlig nyttige. En målrettet modstander kan næsten altid bryde dine forsvarsværker på den ene, eller anden måde. Brug af en VPN kan ikke hjælpe, hvis du uklogt downloader ransomware under et besøg i Dark Web, eller hvis du ubetænksomt udleverer dine data ved et phishingangreb. Hvad en VPN kan gøre er, at beskytte dig mod indsamling af massedata og den tilfældige kriminelle støvsugning af brugerdata til senere brug.

Hvem behøver en VPN?

Den beskyttelse, der ydes af en VPN, tilbyder brugere mange fordele. Først og fremmest forhindrer den enhver på det samme netværks-tilslutningspunkt (eller noget som helst andet sted) i at opsnappe din webtrafik ved angreb af en mellemmand. Dette er især praktisk for rejsende og for dem, som bruger offentlige Wi-Fi netværk, så som web surfers på hoteller, i lufthavne og på kaffebarer. En VPN tilslører også din computers aktuelle IP-adresse og gør det sværere for annoncører (eller spioner, eller hackere) at spore dig online.

Brug af Mobil VPN

Jeg har plejet, at råde folk til at foretage bankforretninger og anden vigtig forretningsvirksomhed over deres mobiltelefon, når de bruger en mobil udstyrsenhed, eftersom det generelt er sikrere end at forbinde med et offentligt Wi-Fi netværk.

Wi-Fi angreb er sandsynligvis mere almindelige, end vi bryder os om at tro. Det er derfor, jeg anbefaler dig at få en VPN-app til din mobile udstyrsenhed for at beskytte alle dine mobile kommunikationer. Selv om du ikke har den tilsluttet hele tiden, så er brug af en mobil VPN en smart måde til beskyttelse af dine personlige informationer. Husk at en  hurtig Ihpone reparation kan være nødvendig, hvis din telefon er blevet ramt af virus eller du har mistanke om et hackerangreb. En Iphone reparation kan også være en god ide, hvis du har tabt eller beskadiget din telefon ved brug.

De fleste VPN services tilbyder apps på både Android og iOS og sparer dig for besværet med at konfigurere din telefons VPN-indstillinger selv.