Anmeldelse af sikkerhedsprogrammet Kaspersky Security Cloud

0
4354

Det er ikke almindeligt for en etableret producent af sikkerhedsprogrammer at fremkomme med et fuldstændigt nyt produkt, men det sker. Kaspersky Security Cloud er en paraplyorganisation, som administrerer en mangfoldighed af sikkerhedsapps til Windows, Mac OS X, Android og iOS.

Den foreliggende sikkerhedsbeskyttelse er ikke forskellig fra, hvad du får med eksisterende Kaspersky produkter. Den overvåger og styrker sikkerheden på alle dine udstyrsenheder og anvender, hvad firmaet kalder Adaptiv Security for at give dig, netop hvad du behøver.

Dette produkt fremkommer i to udgaver, Personal og Family. Personal udgaven giver dig mulighed for at installere beskyttelse på tre udstyrsenheder, eller fem licenser. Family udgaven lader dig kunne installere beskyttelse på op til 20 udstyrsenheder.

Du kan også definere så mange, som 19 andre My Kaspersky konti med visse begrænsninger. Kun hovedkontoen kan administrere komponenter til forældrekontrol og du kan kun have fem distinkte konti for passwordstyreren.

Installation af Kaspersky

Kaspersky Security Cloud kan afvikles på Windows, Mac OS X, Android og iOS. Du får en sikkerhedsapp (på alle undtagen iOS), et virtuelt privat netværk, eller VPN, en passwordstyrer og et system til forældrekontrol.

For at starte med at rulle bolden, opretter du, eller logger ind på en My Kaspersky konto, indlæser din registreringskode og downloader den pakke, der passer til dit operativsystem. For at udvide beskyttelse til en anden udstyrsenhed, kan du enten logge ind fra den, eller sende en e-mail med et link til den, der installerer.

Mange af funktionerne kræver separat installering, skiftende efter platform. For de fleste af disse særskilte installationer, skal du logge ind på din My Kaspersky konto for at aktivere hver enkelt enheds beskyttelse.

Beskyttelse til Windows

Når du installerer dette produkt på en Windows computer får du beskyttelse svarende til Kaspersky Total Security. Programgruppen indbefatter en kraftfuld firewall, som foretager sine egne afgørelser om netværkstilladelser for programmer på skiftende tillidsniveauer. Forældrekontrol kommer fra den fremragende Kaspersky Safe Kids, som kræver en separat installering.

Indholdsfiltret kan blokere uønsket indhold, eller simpelthen advare barnet om, at holde sig væk og dets evne til at fastsætte tidsgrænser, eller tidsplaner for brug er usædvanlig fleksibel. Det kan overvåge social media, blokere, eller tidsbegrænse visse apps, lokalisere dine børn via deres mobiltelefoner og m.m. dette værktøj til forældrekontrol, fuldt udstyret med funktioner, tilbyder også omfattende forældrealarmer og detaljeret rapportering.

Du får også Kaspersky Password Manager

Dette værktøj, som også kræver en separat installering, håndterer de grundlæggende principper for passwordadministration. Kaspersky kan oprette krypterede, virtuelle drev til lagring af dine følsomme filer. På effektiv måde automatiserer den processen med sikker sletning af de ubeskyttede originaler og forpurrer herved et hvert forsøg på forensisk gendannelse af følsomme filer.

Security Cloud leverer også Kaspersky Secure Connection VPN, men hvad du får en den båndbredde-begrænsede gratis version. Denne version muliggør op til 300MB VPN netværkstrafik pr. udstyrsenhed pr. dag og giver dig ikke valg af servere.

Webcam Protection afholder upålidelig app fra at kigge på dig

Software opdateringsfunktionen finder og tilføjer manglende sikkerheds-patches. For dem, som har behov for det, bortfiltrerer Kaspersky spam. Et virtuelt keyboard forhindrer endog hardware keyloggers. Funktionen til sikkerhedskopiering lader dig kunne arkivere filer lokalt, eller på din Dropbox konto. Denne programgruppe flyder ligefrem over med funktioner.

Mac-beskyttelsen

Når du installerer dette produkt på en Mac computer, får du beskyttelse svarende til Kaspersky Internet Security til Mac. Installering på en Mac tager lidt tid, fordi produktet hele tiden anbefaler tilføjelsesskridt. Efter at du har installeret sikkerhedsprogrammerne, forespørger den dig om at installere en udvidelse til Safari, en udvidelse til Chrome, Secure Connection, Safe Kids og til passwordstyreren. Det er en mængde udvidelser at skulle installere.

Udover en effektiv antiviruskomponent giver Kaspersky Internet Security til Mac dig imidlertid sikker browsing med Safe Money værktøjet, komponenter til privatsfærebeskyttelse og endog forældrekontrol.

Udover de forventede, hurtige og fuldstændige scanninger for malware, tilbyder Kaspersky en kundescanning, som giver dig mulighed for at vælge drev, eller mapper til scanning, scanning for aktive malware i hukommelse, eller blot scanning af objekter, som kører med opstart. En hurtig testscanning afsluttes på mindre end et minut, mens en fuld scanning kan vare op til 30 minutter.

Mac antivirus har også en funktion kaldet Safe Money. Når du besøger, hvad der synes at være en følsom website, dobbeltkontrollerer Kaspersky den med Kaspersky Security Network online og sender en meddelelse om, at siten er lovlig.

Kasperskys Privacy Protection funktioner lader dig kunne aktivere sporingsblokering af website for at forhindre annoncører og andre spionprogrammer i at følge dig rundt på nettet. Denne funktion giver dig mulighed for at vælge, hvorvidt du vil blokere fire former for spionprogrammer:

  • Annonceringsbureauer, sociale netværk, webanalyseringsprogrammer og sporere af netadfærd. Bemærk, at blokering af sociale netværk ikke forhindrer dig i at klikke link om at kunne lide, eller om at dele en side.

Du får også en firewallfunktion kaldet Network Attack Blocker, som overvåger port-scanninger og andre angreb fra internettet. Når Kaspersky sporer et angreb, påtvinger den en midlertidig blokering af al trafik fra den krænkede site.

Beskyttelse til din Android enheder

Kaspersky Security Cloud muliggør i installation af Kaspersky Internet Security til Android. Den tilbyder on-demand antivirus scanning på forlangende og real-time beskyttelse. Med anti-tyverifunktionen kan du lokalisere, låse, eller slette en tabt telefon, såvel som du kan finde en, der er forlagt, ved at få den til at udsende en høj alarm. Du kan også tage fotografier af en udstyrsenhedstyv.

En PIN lås til udvalgte apps beskytter mod den mulighed, at en, eller anden vil kunne tage og bruge din telefon, mens den er ulåst. Andre funktioner indbefatter website klassificering i Chrome, tekst antiphishing og et opkalds- og tekstfiltreringssystem, som ikke fungerer i de seneste versioner af Android.

Beskyttelse af iOS enheder

Kaspersky Security Cloud iOS app er et rullevidue, ligesom det i Android. Der er ikke så mange ekstra ting, som du behøver at installere, blot Safe Kids, Secure Connection og passwordstyreren. Ligesom mange sikkerhedsfirmaer, bekymrer Kaspersky sig ikke om antivirus til iOS.

VPN og passwordstyrer arbejder ligesom de gør på andre platforme. Imidlertid er Kaspersky Safe Kids på iPhone vendt meget tæt hen mod iOS kravene. Et overraskende antal af iOS forældrekontrol apps er tandløse og bliver let afinstallerede af et kvikt barn. Safe Kids beskytter tværtimod sig selv mod fjernelse. Den til byder den samme geo-fencing, indholdsfiltrering og fleksibel tidsplanlægning, som på andre platforme. 

Læs mere om Kaspersky Security Cloud på Kaspersky.com

Tidligere artikelInternet Of Things er fremtiden – Kender du til fremtidens fænomen?
Næste artikelSådan fjerner du irriterende værktøjslinjer
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.