Alt, du skal vide om en VPN-forbindelse

0
3901

Måske du har hørt om en VPN før, men ikke helt ved, hvad det egentlig handler om. I takt med teknologiens hastende udvikling er der opstået en række forskellige muligheder og tjenester på nettet, som kan være svære helt at finde ud af, hvad betyder. Derfor giver vi dig en komplet guide til, hvad en VPN-forbindelse er for noget, og hvordan du får den bedst mulige for dig.

Hvad er en VPN?

En VPN hjælper dig med at forbinde teknologiske devices med internettet, og som oftest er det et mindre program eller en app, der hjælper dig med dette. Med en VPN-forbindelse kan du nemt navigere mere sikkert rundt på nettet, og det er netop sikkerheden, som er fordelen ved en VPN. Al din trafik rundt på nettet bliver krypteret, og det betyder for dig, at din internetudbyder eller eventuelle hackere ikke har mulighed for at følge med i, hvad du laver, når du er på internettet.

Når vi surfer rundt på nettet, så vil du på hver hjemmeside, du besøger, blive registreret ud fra en IP-adresse. En VPN sikrer al din data gennem en sikker server, så hackere og internetudbydere ikke har mulighed for at opfange dine informationer, som de normalt har muligheden for.

Få en gratis VPN-forbindelse

Der findes et væld af forskellige muligheder for dig, der gerne vil kunne navigere sikkert rundt på nettet. Spørgsmålet er bare, hvilken løsning der er den bedste for dig. Der findes mange gode udbydere, der tilbyder dig gratis VPN forbindelser, så du ikke behøver at bruge penge på sikkerheden på nettet. Vælger du en af de steder, hvor du skal betale lidt for det, så vil det typiske koste dig mellem 20-80 kr. hver måned.

Fordelen ved at betale for sin VPN er, at der ofte følger nogle ekstra services med, der gør din færden på internettet endnu mere sikker. Det kan være en dobbelt kryptering, blokeringer af reklamer, sikkerhedsscanninger og meget andet. Dog kan det være en udgift, som du gerne vil være foruden, og du kan nemt finde en god udbyder, hvor det ikke koster dig noget.

Derfor skal du have en VPN

En VPN sikrer dig ikke kun på internettet, men allerede dette er en stor fordel for dig. Du behøver ikke bekymre dig om, at dine oplysninger havner i de forkerte hænder, og i stedet for kan du slappe helt af, når du anvender din computer eller telefon. Samtidig giver det dig muligheden for at streame serier fra f.eks. Netflix, som kun er tilgængelige i USA eller andre steder i verden.

Samtidig får du mulighed for at købe billigere rejser på nettet ved at logge ind fra et andet land, og du kan få adgang til alle de danske kanaler, når du er ude og rejse. Og så er du også sikret i udlandet, når du anvender data på hoteller eller andre offentlige steder i udlandet. Du kan altså føle dig sikker, lige meget hvor i verden du befinder dig.

Tidligere artikelForskellen på originale og uoriginale printerpatroner og toner
Næste artikelSlip for spam i din indbakke
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.