Anmeldelse af CyberGhost VPN

0
3593

If it’s for free, then you are the product.”. Der har næppe været større fokus på lækager af personlige data, end der er nu. Derfor har en række VPN-udbydere taget kampen op mod manglen på privatliv på nettet og tilbyder nu VPN-løsninger, der skal gøre det muligt for dig at surfe løs på nettet, uden at dine oplysninger og digitale fodspor bliver stjålet – og måske endda solgt til en tredjepart.

En af disse udbydere at det rumænsk-tysk-baserede CyberGhost, der har eksisteret siden 2011. Og deres mission er klar: de ønsker at give magten over personlige data tilbage til folket, og derfor tilbyder de en abonnementsordning i form af en VPN-løsning, der gør det muligt for dig at bevæge dig frit rundt på nettet. De kan netop tilbyde dig anonymitet grundet deres bopæl i Rumænien, der ikke er den del af den såkaldte 14-Eyes Alliance.

Spørgsmålet er, om det er pengene værd? Vi har kigget nærmere på, hvad en VPN-løsning fra CyberGhost egentligt indebærer, og hvordan den benyttes.

Download CyberGhost VPN

Sådan fungerer CyberGhost VPN

CyberGhost VNP benytter en såkaldt AES krypteringsmetode til at kryptere al information og data. AES står for Advanced Encryption Standard og er certificeret af US National Institute of Standards and Technology. Der er med andre ord rigtig mange af de store drenge, der anvender selvsamme krypteringsform, når de skal kode deres personfølsomme indhold.

Metoden består af en krypteringsnøgle, der krypterer indholdet, ligesom selvsamme nøgle skal anvendes til at dekryptere indholdet lokalt på din enhed. Det er dermed umuligt for andre end dem, der har nøglen, at læse indholdet. Det, de kan læse, er det rene volapyk.

Men hvad betyder det for dig? Det betyder, at alt indhold, du efterlader dig, er krypteret og ikke kan læses af andre. Dermed kan du gebærde dig frit rundt på nettet, uden at frygte at dine data ender i de forkerte hænder.

Dertil kommer, at CyberGhost tilbyder en række ekstra services, der kan gøre livet som net-surfer en del lettere. Eller i hvert fald en del rarere. Du kan nemlig blokere ondsindede websider, irriterende reklamer og annoncer eller snige dig uden om trackere. For med CyberGhost VPN kan du omdirigere HTTPS, således du får en totalsikret forbindelse til ethvert websted.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis du bruger for mange af de forskellige features på én og samme gang, så kan det have en effekt på din browser og forårsage lidt problemer en gang imellem. Men i appen (der er kompatibel med Windows, MacOS, iOS, Android, Amazon Fire TV & Fire Stick, Android TV, Linux og routere) kan du let vælge, hvilke features du vil have til at køre, mens du kan deaktivere de andre. På den måde kan du justere dig frem til en mere stabil browserforbindelse.

Alt efter hvilken abonnementstype du vælger, kan du faktisk tilkoble op til 7 enheder samtidig, hvilket må siges at være en del over gennemsnittet af, hvad de fleste privatpersoner har brug for.

Du skal dog være opmærksom på, at der er tale om specifikke enheder. Det betyder med andre ord, at har du logget på med én enhed, så har du brugt en af dine pladser. Du skal derfor logge ud af denne specifikke enhed for at bruge en anden enhed, hvis du har opbrugt alle dine pladser.

Tidligere artikelSpar penge med en brugt computer
Næste artikelAnmeldelse af LeoVegas
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.