Slip for spam i din indbakke

0
4574

Alle kender til problemet med, at man hver eneste dag modtager en lang række spam-mails i sin indbakke. Der er ingen tvivl om, at det er utroligt irriterende, da det kræver, at man hele tiden skal slette en masse mails. Dog forholder det sig desværre sådan, at man, som bruger af internettet, er nødt til at leve med spam, da det ikke er muligt at undgå fuldstændigt. På trods af det findes der en række forskellige blokeringsløsninger, alt efter hvilken e-mailtjeneste du anvender.

Det er derfor ikke muligt at slippe for spam i indbakken helt, men det er muligt at blokere for en stor del af det. Det kan du blive meget klogere på her i artiklen, hvor du vil blive præsenteret for en række løsningsforslag i forhold til at undgå alt for meget ligegyldigt indhold i indbakken.

Skift din e-mailadresse, når du skriver offentlige indlæg

Du vil højst sandsynligt opleve, at du modtager mere spam i indbakken, såfremt du er meget aktiv på offentlige fora. Det betyder, at du altid bør ændre din e-mail, når du slår nye opslag op i disse fora. Hvad mange ikke er klar over er, at åbne fora konstant bliver gennemsøgt af spambots, og de leder særligt efter levedygtige e-mailadresser. Det vil sige, at såfremt din e-mail er mulig for spambotten at aflæse, vil du højst sandsynligt blive tilføjet til en spam-liste.

Når du skal omskrive din mail, kan du med fordel vælge at tilføje specialtegn såsom underscorer, da spambots ikke er i stand til at oversætte disse. Du kan på den måde være med til at reducere mængden af spam i din indbakke markant ved at ændre i din e-mailadresse, som du har knyttet til de offentlige indlæg, så den ikke er læsbar for spambots.

Brug et alias i stedet for din primære e-mailadresse

Foruden at skifte e-mailadresse, når du skriver offentlige indlæg, bør du ydermere benytte en anden e-mailadresse, når du for eksempelvis skal skrive dig op til services eller nyhedsbreve, du finder attraktive. I disse situationer er du nødsaget til at indtaste din e-mailadresse, men i stedet for at benytte dig af den adresse, du anvender som din primære e-mail, kan det i stedet være fordelagtigt at oprette en unik adresse til formålet. Du kan i forbindelse med dette vælge at oprette dit helt eget alias, og efterfølgende få dine e-mails videresendt til den primære e-mailadresse.

Det er hos flere e-mailtjenester muligt at oprette lige så mange aliasser og e-mailadresser, som man ønsker, hvorfor der altså ikke er nogen begrænsninger i forhold til dette. Hvis du til sidst oplever, at du får for meget spam tilsendt dit nye alias, kan du altid blot vælge at slette det igen, og du er således ikke nødsaget til at beholde det for evigt. Du opretter et alias i kontrolpanelet, og det tager ganske kort tid.

Sørg for at afmelde dig e-mails, du ikke ønsker

Såfremt du ønsker at slippe for spam i din indbakke, kan du også vælge at afmelde e-mails. Der er ingen tvivl om, at det naturligvis er en tidskrævende og langsommelig proces, men der er ingen tvivl om, at det vil være det hele værd for dig. Hvis du vil afmelde e-mails, kræver det, at du gennemgår hver eneste e-mail og går ind og afmelder dem én efter én. Dette er uden tvivl den mest simple metode, da du blot skal klikke på afmeld for hver enkel e-mail, du har modtaget. Har du ikke tålmodighed til dette, kan du også vælge at gøre det løbende ved at afmelde i det øjeblik, du modtager den uønskede e-mail i din indbakke.

I forhold til dette bør du være særligt opmærksom på, at såfremt du i din søgning falder over en e-mail, du har modtaget fra en virksomhed, som du aldrig har abonneret på, bør du ikke klikke på afmeld ved denne. På den måde bliver virksomheden nemlig klar over, at du har en aktiv e-mailadresse, og de vil derfor blot blive ved med at sende spam til dig, og du forværrer således problemet.  

Hold din e-mailadresse så hemmelig som mulig

Hovedårsagen til, hvorfor man modtager spam i sin indbakke er, at ens e-mailadresse er kendt af mange. Derfor handler det om at gøre sin e-mailadresse så hemmelig som overhovedet muligt. Det er selvfølgelig ikke en mulighed at holde den fuldstændig hemmelig for alle, men du bør i det mindste være opmærksom på, hvem du giver den til. Her bør du særligt undgå at opgive din e-mailadresse online, da den således er frit tilgængelig for spammere.

Ydermere bør du være opmærksom på, at du ikke klikker på links, som du modtager i e-mails fra ukendte afsendere, og at du desuden ikke indlæser billeder i sådanne e-mails. Generelt bør du afholde dig fuldstændigt fra at åbne samtlige e-mails, der potentielt kan vise sig at være spam. Det forholder sig nemlig sådan, at disse e-mails kan indeholde alt fra tracking pixels, web beacons og web bugs, der giver spammeren viden om, at din konto er aktiv, og du vil som konsekvens af dette blot modtage endnu mere spam.

Gør det nemmere for din e-mailtjeneste at identificere spam

Hos nogle e-mailtjenester er det muligt at undgå spam, uden du er nødsaget til at åbne den enkelte mail. Det kan du blandt andet gøre ved at markere mailen som spam, og på den måde gør du det desuden nemmere for tjenesten at identificere spam fremover. Hvis du anvender et decideret e-mailprogram (du kan finde anbefalinger til gratis mailprogrammer via dette link), og ikke en online tjeneste til afsendelse og modtagelse af dine mails, så har du flere muligheder for at installere gratis antispam plugins.

Det betyder ydermere, at du naturligvis ikke bør markere nyhedsbreve og andre e-mails, der er legitime, som spam, da du på den måde kan risikere, at du ikke vil modtage dem mere. Vil du undgå spam i indbakken, er det desuden vigtigt, at du ikke udleverer din e-mailadresse til personer eller firmaer, som du ikke stoler på. Dog er det hos de fleste firmare muligt at afmelde sig igen. Endelig er der også flere, der vælger at oprette separate postkasser i indbakken til marketing e-mails og andre nyhedsbreve, så man på den måde ikke kommer til at blande dem sammen med uønsket indhold.


Tidligere artikelAlt, du skal vide om en VPN-forbindelse
Næste artikelAnmeldelse af BullGuard Internet Security 2021
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.