Hvad er Crowdfunding via Kickstarter?

0
988

Crowfunding er blevet en populær metode til at samle penge ind på, som kan bruges til ’startkapital’ for et projekt eller en event. Der er både små firmaer og store virksomheder, der gør brug af indsamlingsmetoden. Det smarte ved metoden er, at den er 100% digitalt baseret.

Via markedsføring af dit koncept kan du inspirere folk til at støtte op om dit projekt. De kan indbetale pengene på en konto, der er oprettet til formålet.

Værd at vide om donationsbaseret crowfunding i en etableret virksomhed

Crowdfunding foregår (i teknisk forstand) som donationer. Privatpersoner fra dit netværk kan typisk selv vælge størrelse på det beløb, de vil donere til dit koncept.

I forhold til skat bliver donationerne behandlet efter de almindelige skatteregler. Det betyder, at du skal betale skat af det samlede beløb, som du får ind. Beløbet skal angives på din forskudsopgørelse, og det er vigtigt, at du anmelder donationen til Indsamlingsnævnet. Dette skal gøres minimum 2 uger før, at det er muligt for dit netværk at donere til dit projekt.

Hvad du ønsker at samle penge ind til, afhænger af typen af din virksomhed og dine drømme. Du har som udgangspunkt stor frihed til at udvikle det projekt, der kan skabe værdi for en bestemt målgruppe eller aldersgruppe. Det kan være et lokalt projekt, hvor der er stor opbakning og interesse i dit område til at støtte initiativet økonomisk.

Brug Kickstarter.com som hjælp

Det kan være kompliceret og tidskrævende selv at stå for hele forberedelsen. Der kan være praktiske eller økonomiske forhold, som du ikke er bekendt med. Kickstarter.com er en webportal, der giver dig viden og informationer om det at starte egen virksomhed op og etablere projekter.

Fremfor at bruge flere timer på at søge efter oplysninger og artikler om crowdfunding, kan du bruge Kickstarter, når du vil stable en donationsbaseret indsamling på benene.

Kickstarter er et website, der henvender sig til både små og store firmaer primært indenfor de kreative brancher. Formålet er at hjælpe firmaer godt på vej til at få succes med at gennemføre projekter. De rådgiver og vejleder om både økonomiske, tekniske og praktiske forhold, så du som virksomhedsejer kan arbejde professionelt og efter reglerne.

Sørg for at forberede din crowdfunding

Det kan svare sig for dig at være ude i god tid, når du vil rejse penge til dit projekt via donationer fra netværket. Via Kickstarter.com kan du blive klædt godt på til at varetage indsamlingen, så du kan nå længst muligt ud i dit netværk og gøre det så smidigt og nemt for andre at donere penge til dit projekt.

Er du i tvivl om markedsføringen, eller hvordan du skal gribe kommunikationen an til dit netværk, kan du få hjælp fra Kickstarter.com. Alle artikler er skrevet på et let tilgængeligt sprog, så du nemt og enkelt kan opnå viden om de aspekter ved indsamlingsmetoden, som du har brug for.

Du kan læse mere om Crowdfunding herunder og blive klogere på, hvordan du kan lykkes med at udvikle dit projekt.