Hvad er Blockchain-teknologi?

0
1283

Du kender måske lidt til bitcoin, investering og kryptovaluta – og så har du nok også hørt om blockchain-teknologien. Det er nemlig den, der ligger til grund for bitcoin. Men hvad er blockchain egentlig? Det får du svar på her!

Hvis du har hørt om blockchain-teknologien, ved du sikkert, at den er helt uundværlig for bitcoin. Bitcoin kunne nemlig ikke eksistere uden denne teknologi, som er meget revolutionerende. Det kan godt være en smule avanceret at sætte sig ind i blockchain, men i det følgende vil vi forsøge at forklare teknologien så simpelt som muligt.

Manden bag blockchain-teknologien

Som nævnt er bitcoin og blockchain helt uadskillelige. Derfor kommer det måske heller ikke bag på dig, at det er den samme mand, der står bag begge fænomener. Det er nemlig grundlæggeren af bitcoin, Satoshi Nakamoto, som også har opfundet teknologien bag blockchain. Du kan læse mere om bitcoin på bitcoinprimeapp.com/se.

Blockchain – hvad er det lige, det er?

Og så til sagen: Hvad er det nu lige, blockchain er, og hvad går teknologien ud på? Blockchain kan faktisk bruges til en række forskellige formål. Det gælder alt fra at stemme til at flytte penge, og den kan også bruges til elektroniske kontrakter.

Den distribuerede blockchain-teknologi

De fleste kryptovalutaer bruger den distribuerede blockchain-teknologi, så den har altså en enorm betydning. Det smarte ved den distribuerede blockchain-teknologi er, at den gør det sværere at snyde, fordi at alle transaktionerne er åbne.

Den største opfindelse siden internettet?

Blockchain er helt sikkert kommet for at blive, og der er en stor sandsynlighed for, at vi vil se den få meget mere momentum i fremtiden. Der er faktisk nogen, der mener, at blockchain er den mest banebrydende opfindelse siden internettet, og at den kan få en lignende betydning. I hvert fald spås det, at teknologien vil komme til at spille en afgørende rolle for vores samfund fremover, og at mange brancher vil stifte indgående bekendtskab med den.

Teknologien skaber tillid

Det er selvfølgelig af den største vigtighed, at blockchain-teknologien skal være kodet korrekt. Når den er det, kan den til gengæld udrette nogle ret fantastiske ting. Grundlæggende er blockchain-teknologien med til at skabe tillid mellem samarbejdspartnere af den ene eller den anden slags. Det kan fx være i forbindelse med tinglysninger, shipping, valg, banker eller noget helt, helt andet.

Hvad kan man bruge blockchain til?

Er du stadig en smule i tvivl om, hvordan blockchain kan bruges helt konkret? Så lad os give dig et helt håndfast eksempel. Du kender garanteret kæmpe-koncernen, Mærsk. Mærsk har indgået et samarbejde med IBM for at udvikle et system, som kan hjælpe shipping-branchen.

Optimering af shipping-branchen

Systemet er baseret på blockchain, og det har både til formål at skabe tillid og gøre papirarbejde en hel del lettere og mere ensrettet. Det blev lanceret i 2018, og i fremtiden forventes systemet at kunne eliminere intet mindre end 15% af prisen på shipping. På den måde kan blockchain-teknologien bruges til at optimere shipping-branchen og fjerne en række problemer, som de oplever.