Internet Of Things er fremtiden – Kender du til fremtidens fænomen?

0
2343

Du har måske bemærket hvordan nyere elektroniske apparater i dit hjem er ”gået på nettet”. Dit fjernsyn kan streame tv-serier direkte fra Netflix, og dit nye alarmsystem kan fjernstyres via din smartphone. Det er bare en lille smagsprøve på hvordan Internet of Things kommer til at fylde i vores hverdag i fremtiden.

Hvad menes der egentlig med IOT?

Hvad er IoT, Internet of Things, og hvorfor er det vigtigt for dig? Kort sagt, så er IoT en beskrivelse af ting, der er forbundet til internettet og kan kommunikere med eller sende data. Det kan være robotstøvsugeren, smart-køleskabet, græsslåmaskinen, regnmåleren eller meget andet.

Det findes allerede utroligt mange IoT-produkter og der kommer hele tiden flere til. Specielt med introduktionen af 5G, vil vi se antallet af IoT-produkter, til både privat- og erhvervslivet samt det offentlige eksplodere. Vi leverer her de nyeste nyheder om IoT, forbundne enheder, det smarte hjem og samfund og de muligheder det kan give os.

Fremtidens smart home

I dag indeholder flere og flere hjem forskellige gadgets og Smart Home produkter, som hver især har en eller flere funktioner, som kan være med til at gøre hverdagen lidt smartere. Lyset kan selv tænde og slukke, radiatorerne sænker selv temperaturen om natten og hæver den igen om morgenen når der er behov for det, døren låser sig selv og meget mere.

Daniel Søgaard Hald, Chefredaktør på Mobilsiden.dk: ”Tingenes Internet (IOT) vil snart revolutionere vores verden. Det Smarte Hjem, Machine To Machine (M2M) og en hel hær af opkoblede dingenoter og gadgets vil snart komme på nettet og vi står klar til at dække revolutionen.

Der er super smart og kan være med til at forkorte en del rutinemæssige processer i hverdagen. Det kan måske virke skræmmende for nogle, at hverdagen bliver automatiseret på nogle punkter, men fremtiden bliver uden spørgsmålstegn præget langt mere af robotter. Flere og flere hjem har ting som robotstøvsugere og -plæneklippere.

Smart speakers

Smart speakers er noget af det førende indenfor Internet of Things. Flere og flere installerer speakeren i hjemmet. Med de løbende opdateringer, kan speakerne overtage mere om mere kontrol over forskellige handlinger, blot ved stemmestyring. Sæt musik på, tænd og sluk lyset og meget mere, ved blot at bede smartspeakeren pænt om det.

Hvis du overvejer at købe en smart højttaler, går du muligvis frem og tilbage om, hvilken du skal købe. Vi hører dig. Med alle de nyheder og info, du hører om de to mest populære stemmeassistenter, Alexa og Google Assistant, er det svært at vide, hvilken der skal vælges.

Googles hjemmehøjttaler har været ude i lang tid og forbliver så populær som nogensinde og tjener både som en intelligent virtuel assistent og en fantastisk musikafspiller. Dens største rival er Amazon Echo, som nu er i sin tredje generation.

Tidligere artikelSådan øger onlinecasinoer sikkerheden
Næste artikelAnmeldelse af sikkerhedsprogrammet Kaspersky Security Cloud
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.