Vær beskyttet i hele gymnasietiden for kun 299 kr.

0
4157

August betyder skolestart og mange teenagere er netop begyndt på gymnasiet. Nogle skoleelever er vant til at have sin computer med i klasselokalet, men for andre er den bærbare en ny kompagnon i skoletasken.

Nogle unge har måske overtaget en af forældrenes aflagte arbejdscomputere mens andre selv har tømt sparebøssen og konfirmationskontoen.

Men uanset hvor den bærbare computer kommer fra, så kan det være en god idé at få installeret et antivirus program som virker optimalt. Hvem der sørger for at det bliver gjort er ikke vigtigt, så længe at det bliver gjort. For tænk hvis en vigtig opgave pludselig forsvinder fra computeren. Så tag en snak i familien og bliv enige om hvem der har ansvaret. Er det teenageren selv eller er det forældrene? Og her kan det være interessant af vide, at man ofte kan købe antivirus programmer som en familiepakke, og på den måde spare tæt på 90% i forhold til hvis programlicenserne blev købt stykvis. Desuden kan man spare op til 50% ekstra ved at købe antivirus licenser som gælder i f.eks. 3 år.

Sådan sikrer du dig mod at virus sletter vigtig date.

For det første kan familien med fordel oprette sine mailadresser på f.eks. one.com eller på unoeuro.dk – på den måde vil webhotellet let kunne genskabe en uheldig familiemedlems slettede e-mails, hvis uheldet skulle være ude.

For det andet bør du placere vigtige dokumenter i en folder på skrivebordet og lade dit antivirusprogram eller backup program sende folderen som en zip fil til en ekstern e-mailadresse (f.eks. en gratis tjeneste).

For det tredje bør du have et antivirus program som overvåger din aktivitet når du surfer og som blokerer evt. angreb mod din browser. Og ja, MAC brugere kan også angribes. Antivirus programmet skal også kunne skanne bilag som bliver sendt til dig og slette eventuelle skadelige filer. OBS. ofte skannes zip filer ikke af antivirus software, så vær varsom med at åbne zippede bilag (som kan være forklædte som f.eks. en pdf-fil).

Hvilket antivirus program er det bedste?

Det afhænger af hvem som har bestilt testen og der er ikke store forskelle mellem de professionelle antivirus programmer. Så hvis man køber et antivirusprogram fra en af de anerkendte producenter (Bullguard, Kaspersky, F-secure, ESET eller lign.), så har man flyttet sig fra at være relativt ubeskyttet til at være forholdsvis godt beskyttet.

Bullguard tilbud

Indledningsvis skrev jeg, at man kan beskytte som computer i 3 år for 299 kr., og det er hvis man vælger at downloade en BullGuard Internet Security 2019 licens som gælder i 3 år fra aktiveringsdato. Lige nu kan man spare 15% ekstra ved at hente en BullGuard rabatkode på Rabatkongen.dk: Se Bullguard tilbud

NB Hackere forsøger at narre dig – og de er blevet endnu smartere

I flere år har hackere forsøgt at få adgang til din computer ved at installere et fjendtligt program hos dig. Oftest forsøger de, ved at udnytte din nysgerrighed, at få dig til at klikke på et uskyldigt udseende bilag (som er et forklædt program) eller til at klikke på et link. Ofte ser mailens afsender ud som en webshop, en bank, posten, Facebook, Spotify, LinkedIn eller lignende og ofte er budskabet at du mister adgangen til en service hvis du ikke logger ind nu og her. Andre gange er budskabet at en pakke ikke har kunne leveres, at du har vundet, at nogen har overført penge til din bankkonto, at du skal have penge tilbage i skat, eller…

Det nye er, at flere hackere er begyndt at sende hyppige og irriterende e-mails til din e-mailadresse. Måske er der let klædte damer i disse mails. Og hvad er mere naturligt end at trykke på det lille uskyldigt udseende link “afmeld nyhedsbrev”. Men som du sikkert allerede har regnet ud, så kan afmeld nyhedsbrev linket nemt pege på et website hvor hackeren har placeret et script som forsøger at installere et trojansk program i din webbrowser.