Vælg den rigtige bærbar med omhu

0
651

Mange bruger deres smartphones eller tablets til at holde styr på deres økonomi, kommunikere med vennerne og tjekke deres mails, hvorfor den bærbare computer i højere grad primært bliver brugt til enten arbejde eller gaming.  Uanset hvilken en af de to man bruger computeren til, så er det langt fra uden betydning, hvilken slags bærbar man erhverver sig.   Skal den udelukkende bruges som arbejdscomputer, så behøver den måske ikke at have det bedste grafikkort, ligesom den ikke behøver at have så mange ram.  Derimod hvis den skal bruges til hardcore gaming, så er det nødvendigt at den har både et godt lydkort, mange ram, i og med disse er afgørende for, hvor hurtig den er, ligesom grafikkortet gerne skal være af højeste standard, således mn får den ultimative spiloplevelse.  Her kommer nogle tips til, hvilken slags bærbar man skal erhverve sig og hvad man skal holde øje med.

Hvad er formålet med computeren

Det er med indkøb af en computer, som det med indkøb af biler, tøj osv. De skal dække et behov, hvorfor man inden man går ud og investerer i en ny bærbar skal gøre op med sig selv, hvad det eksakte behov er. Det kan ikke betale sig at smide flere tusinde kroner efter en bærbar med et stærkt bundkort, hvis man helt basalt skal bruge den til at udforme tekster i word og svarer på mails.  I samme grad vil det være hul i hovedet at købet en bærbar med en lille skærm, hvis man skal bruge den til at game hele natten lang.

Hvad skal man være opmærksom på ved valg af gaming computer?

Ved køb af en gamer pc, så er der er mange forskellige ting man skal være opmærksom på, hvor det der adskiller en gamer pc fra mere ordinære computere er deres ydeevne og fart.  Det er giver sig selv at det kræver styrke at kunne køre de bedste spil, hvor man ikke gider at være den person i rummet der har den langsomste pc med den dårligste grafik, hvorfor grafikkortet er en af de parametre, hvor gamer computere virkelig skiller sig ud i forhold til almindelige computere.  Dertil er Ram en vigtig faktor når man har en gamer pc. Ram er computerens korttidshukommelse, og jo hurtigere ram den har jo hurtigere kan den starte spil op og huske de seneste indstillinger.  Hvis man spiller online spil, så er det en fordel at have mange ram i og med computeren ikke hele tiden skal hente informationer fra harddisken.  En anden faktor som er ret væsentligt, når man skal investere i en gamer pc, er hvor meget plads der er på den.  Det er klart, at hvis man spiller meget og har gang i flere forskellige spil, så kræver det stor hukommelsesplads. Det er gigabyte der er afgørende for, hvor mange spil man kan have gemt på computeren, hvorfor det siger sig selv, at med flere gigabyte så kan du have flere spil, hvorfor man ikke behøver at slette spil, for at have plads til et nyt. Det er lidt af en jungle at vælge computer, hvorfor det kan være en god idé at læse en  bærbar anmeldelse.

Ekstra udstyr

At have det rette udstyr har også stor betydning for spiloplevelsen, hvor det forkerte headset sagtens kan betyde, at man ikke får alle nuancerne med. Her kan det være favorabelt med et trådløst headset, da det bare er mere funktionelt. Derudover har valg af tastatur også stor indflydelse på, hvor godt man performer.  Nogle tastaturer er udviklet specifikt til gaming, ligesom det heller ikke må negligeres hvilken type mus man har.