Tips og tricks til sikker onlinehandel

0
766

Elsker du også at handle online? Eller føler du dig utryg ved onlinehandel? Så kan du gøre klogt i at læse videre og blive meget klogere på, hvordan du sikrer dig selv en tryg og sikker shoppingoplevelse.

Du bør absolut ikke være bange for at handle online, men det er altid en god ide at tage sine forholdsregler, så du ikke ender i en dyr og ubehagelig situation. Hvis du blot vænner dig selv til at tjekke en række faktorer på en webshop, inden du finder betalingskortet frem, er chancen for, at du bliver snydt nemlig meget lille. Læs videre og lær, hvordan du sikrer dig, når du handler online.

Læs teksterne igennem

Start med at læse teksterne igennem på webshoppen – hvis de lyder som noget, der er taget direkte fra Google Translate, bør du i allerhøjeste grad undersøge hjemmesiden i nøjere detaljer. Læs derfor teksterne grundigt igennem, så du kan få et indtryk af hjemmesiden, der fortæller dig, om du skal handle på siden eller ej.

Tjek certificeringerne

Kig altid efter forskellige certificeringer, der kan fortælle dig, om siden er sikker og tryg at handle hos. To af de mest udbredte certificeringer er den velkendte Trust Pilot-certificering samt SSL-certificeringen. Hvis du finder disse på en webshop, kan du være sikker på, at siden er fuldkommen sikker. Dernæst kan du holde øje med e-handelsmærket, der også indikerer, at siden er tryg og sikker at handle hos. Hvad end du er på udkig efter vinterdæk eller make-up på nettet, bør hjemmesiden altid have en certificering, der fortæller dig, at siden er sikker.

Kan du finde virksomhedens oplysninger?

Tjek altid, om du kan finde virksomhedens adresse og CVR-nummer, som ofte står nederst på hjemmesiden. Hvis ikke du kan finde disse informationer, bør du altid finde en anden hjemmeside at handle på. Det betyder nemlig, at virksomheden ikke har lyst til at videregive sine oplysninger, og det er sjældent et godt tegn.

Læs altid betingelserne

Selvom det kan virke som en hel roman at skulle igennem, er det vigtigt, at du læser betingelser for dit køb igennem. Du skal nemlig altid være helt sikker på, om du har fortrydelsesret, og hvordan du skal returnere din vare, hvis ikke den lever op til dine forventninger. Og hvem betaler for fragt, hvis den skal returneres? Det er utroligt vigtigt, at du tager dig tid til at læse betingelserne, så du ved hvordan du står i en eventuelt retur-situation. Så møder du nemlig ingen ubehagelige overraskelser.

Er det gået galt?

Er uheldet ude? Så frygt ej. Det er som regel ikke det store problem at få pengene igen, hvis du har fortrudt dit køb, eller hvis hjemmesiden viser sig at være fusk. Start altid med at kontakte virksomheden direkte, og hvis ikke denne giver dig svar, skal du kontakte din bank, som kan trække beløbet tilbage. Og husk altid at anmelde hjemmesiden, så andre uheldige online shoppere ikke ender i samme situation som dig selv.