Spot en svindler online

0
792

Antallet af mennesker, der befinder sig på internettet, er så mange, at det ikke kan komme som en overraskelse, at det ikke er alle, der vil en det bedste. Hackere, svindlere, kald dem hvad du vil, men de findes derude. Det er derfor vigtigt at være påpasselig, når man handler online, eftersom det kan gøre rigtig ondt i pengepungen, hvis man bliver fanget i en fælde. Dog er der nogle klare tegn på, at man er landet på en utroværdig hjemmeside, hvis det sker. Nogle af disse vil vi komme ind på nedenstående.

Det er dog relevant at nævne, at hvis man er typen, der ofte handler online på sin iPhone, så er det en fornuftig idé, at investere i en iPhone reparation. Med en smadret skærm eller lignende, kan det være svært at spotte de tegn, der er tyder på, at man er havnet hos en svindler.

 

CVR-nummer

For at en virksomhed kan få rettigheden til at udbyde et produkt eller en service skal den have et CVR-nummer, hvilket placerer virksomheden i Det Centrale Virksomhedsregister. Grunden til, at det er relevant i denne sammenhæng, er, at det er lovpligtigt at inddrage sit CVR-nummer på sin hjemmeside. På en troværdig hjemmeside, som eksempelvis Tack.dk, vil dette derfor være til at finde, oftest nederst på siden.

Hvis mistanken om, at man er landet på en fuphjemmeside, sparker ind, kan det derfor være et godt trick at kigge efter CVR-nummeret. Hvis ikke er det er til at finde, så er det nok den bedste idé at forlade siden. Det er en mulighed, at den pågældende virksomhed blot har glemt at indtaste sit CVR-nummer på siden, men det er bedst at være på den sikre side. Man kan nemlig være sikker på, at en svindler ikke har dette på sin hjemmeside.

 

For mange gode tilbud

Et klassisk tegn på, at man er havnet på en webshop, som er ude efter at snyde en, er at produkterne bliver solgt til priser, der er meget lavere end de priser, den originale udbyder tager for dem. Svindlere vil, for at lokke brugere til at foretage købet, ofte benytte sig af tilbud, der, bogstaveligt talt, er alt for gode til at være sandt.

Det kan være svært at ignorere en Gucci taske, som er sat ned med 80%, men det er netop sådan et tilbud, der bør tænde for en meget larmende alarmklokke oppe i hovedet. Disse meget gode tilbud er ofte sat på kendte mærker som førnævnte, der aldrig ville sænke prisen så meget. Derfor skal sådanne tilbud altid tages med et gran salt og man skal undgå at rive kortet op ad lommen og foretage et køb hurtigere end nogensinde i ren begejstring.

 

Slå hjemmesiden op

 

På trods af, at der findes nogle personer på internettet, som ikke vil en det bedste, så er folk generelt gode til at hjælpe hinanden på vej med relevant information om, hvordan man undgår disse personer (lidt ligesom hvad vi er i gang med i dette indlæg). På forskellige fora er det endda muligt at finde navne på hjemmesider, som folk har haft dårlige erfaringer med og som man derfor bør holde sig væk fra.

Så hvis man er ude efter at købe en Minecraft server (som kan gøres uden nogen form for svindel ved at klikke på linket), men havner på en hjemmeside, som man er i tvivl om, er troværdig eller ej, så hjælper det derfor altid at foretage en Google-søgning med navnet på denne hjemmeside. Der er nemlig meget stor sandsynlighed for, at der vil være hjælp at hente.

Ovenstående er godt at have i mente, når man skal forsikre sig om, hvorvidt man er på vej ned i en svindlers fælde eller om man bare er i gang med årtiets røverkøb. Et generelt og meget simpelt råd, som man udover ovenstående punkter altid kan benytte sig af, er blot at forlade siden, hvis fatter mistanke. På denne måde er man sikker på, at man ikke brænder nallerne, men at man i stedet er på den sikre side.