Skal du vælge studierne eller en e-sport karriere?

0
1726

For bare 5-10 år siden havde næsten ingen troet at de kunne leve som professionel gamer. I dag er en række danske e-sport atleter blevet millionærer på at spille computere. Konkurrencen om at blive verdens bedste i de forskellige spil er stor, men gevinsterne er endnu større. Men hvornår skal man satse 100% på en e-sport karriere? Vi vil i denne artikel give dig et billede af hvordan du bliver professionel, og hvad du kan gøre, for at sikre du har noget at falde tilbage på.

 

Hvordan tjener man penge på e-sport

Den første ting du skal have styr på inden du vælger at kaste dig over en e-sport karriere er hvordan du vil tjene penge. Der er i dag nogle forskellige måder du kan tjene penge på hvor de primære måder er:

  • Præmiepenge
  • Sponsorpenge
  • Streaming partnerskaber
  • Salg af reklamer når du streamer

Når du læser aviserne omkring de store e-sport stjerner og deres indkomst er det ofte præmiepengene der bliver snakket om. Ligesom i andre sportsgrene er der langt imellem indtjeningen for dem der vinder de store turneringer og dem der får de sekundære placeringer. Det skal dog ikke afholde dig for at blive professionel.

Streamingtjenesten twitch har over 100 mio. brugere der betaler for at se andre spille de forskellige spil. Hvis du bruger tid på at få følgere på de sociale medier kan du tjene nok til at leve for, hvilket et stort antal mennesker i dag lever af.

 

Hvilket noget udstyr skal du bruge

Din computer, headset, mus og internet er de vigtigste redskaber til en e-sport karriere , og udstyret skal selvfølgelig være i orden. Alle gamere ved at en mikrofon skal være på et gamer headset, da god kommunikation med sine holdkammerater er essentielt.

For de fleste er en dårlig internet forbindelse lidt irriterende, men for dig som gamer er det forskellen på om du kan betale din husleje eller ej. Sørg derfor for at bo et sted der har en hurtig internet forbindelse.

 

 

Tag en uddannelse ved siden af e-sport karrieren

En e-sport karriere behøver ikke at betyde du skal droppe studierne. Du kan sagtens tage en uddannelse sideløbende, med at du træner. Der er flere fordele ved at tage en uddannelse ved siden af.

Den største fordel er at du har noget at falde tilbage på, hvis du ikke klarer at blive professionel e-sport udøver. Den anden fordel er at du i Danmark har SU under uddannelse og mulighed for a kasse efterfølgende. Hvis du googler ”a kasse hvor længe skal man være medlem?” bliver du overrasket over, hvor godt studerende er stillet.

Du kan få en gratis a kasse under dit studie og modtage dagpenge efter dit studie er færdigt, og du ikke tjener penge på din e-sport karrierer endnu.

Det bedste er derfor du tager en uddannelse sideløbende, hvis det er muligt.

 

Skattemuligheder som e-sport udøver

Skat erklærede tidligere i år at e-sport officielt anses som en sport. Det giver nogle helt specielle muligheder for dig som e-sport atlet. Sport udøvere kan nemlig oprette det der hedder en sportspension, hvilket er en opsparing der kan hæves efter din karrierer er slut.

Der er ofte store skattefordele ved en sportspension, da du ikke betaler skat af de penge du sætter på pensionen. Hvis du i en periode har en stor indtjening fra præmiepenge, sponsorpenge eller fra at du streamer dine spil, vil du normalt skulle betale topskat af dem.

Ved at sætte dem på din sportspension, skal du først betale skat når du trækker dem ud igen. Du kan investere dem, og først betale skat, når du udbetaler dem igen. Da ændringerne på dette område er nye kan Skat nogle gange begå fejl. Du skal derfor ikke være bange for at klage over skat, hvis tingene ikke stemmer over ens.

 

Vi håber at du lægger arbejdet i at blive god til dit spil, da det sagtens kan lade sig gøre, og du følger nogle af rådene fra artiklen.

Tidligere artikelSøgemaskineoptimering – vejen til de gode placeringer
Næste artikelStyr din virksomhed hjemmefra – eller fra lufthavnen
Mit navn er Peter Rasmussen og jeg studerer på Odense Universitet. I min fritid er jeg skribent på LaptopWorld.dk, hvor jeg skriver om laptops og bærbare computere, primært anmeldelser. Jeg anmelder også apps til Android og iOS.