Sådan øger du virksomhedens It-sikkerhed

0
688

Alle virksomheder har brug for et stabilt computersystem, hvor sikkerheden er i top, uanset om virksomheden er lille eller stor samt hvilket område, virksomheden arbejder inden for. Det gælder i forhold til, hvordan virksomheden arbejder internt, og har kontrol over de dokumenter og regnskaber, der ligger gemt i virksomhedens computersystem. Det gælder dog også i forhold til samarbejdet med andre virksomheder og kundeservicen, da dette vil kunne blive påvirket af, hvis virksomheden f.eks. bliver hacket og får lækket fortrolige oplysninger angående samarbejdspartnere og kunder.

Få hjælp fra en it-konsulent

En it-konsulent er uddannet i it og it sikkerhed, og kan derfor danne sig et bedre overblik over den enkelte virksomheds bedste muligheder for, at sikre computersystemet og it sikkerhedspolitik. Det kan f.eks. være mere optimalt for én virksomhed, at have interne servere i stedet for cloud baserede løsninger, som mange virksomheder anvender. It konsulenten tilbyder derfor en it serviceaftale, i form af nogle skræddersyede IT løsninger til virksomheder, som passer til den enkelte virksomheds rammer og behov.

Lav en it-sikkerhedspolitik

Det er vigtigt at sørge for, at lave en generel it-sikkerhedspolitik for virksomheden, som gælder alle afdelinger. På den måde opstår der ikke forvirring om, hvad man skal gøre, hvis der pludselig opstår et hackerangreb eller virus begynder at ødelægge computeren.

  • Backup:

I tilfælde som hackerangreb og virus, er det vigtigt, at virksomheden er på forkant med at gemme alle vigtige dokumenter og regnskaber i forskellige backups.

  • Brug ikke USB-stik:

En backup for en virksomhed er ikke bare et enkelt eller flere USB-stik, da dette ikke rækker til en hel virksomheds data og filer. En backup for en virksomhed kan i stedet være et helt backup-system, hvor alle data og filer bliver gemt automatisk, som et sikkerhedsfirma står for at passe på.

  • Hybride løsninger:

It-konsulenten vil bl.a. kunne finde ud af, om den bedste løsning er at kombinere interne serverløsninger, cloud baserede løsninger og Microsoft Office 365, som man vil kunne kalde en ’hybrid løsning’. Hybride løsninger kan blandt andet være ideelle i forhold til store filer og billeder i en intern server, og andre slags filer i en anden. Det kan dog spare tid og forvirring, at man kun har én form for it-løsning, men i nogle tilfælde vil hybride løsninger vise sig som de bedste.

  • Cloud baserede løsninger:

Virksomheden kan eventuelt vælge en cloudserver, som gemmer alle data og filer inden for Danmarks grænser. Det er en mere moderne og yderst populær løsning for de fleste virksomheder.