Sådan beskytter du din computer

0
944

Computeren er efterhånden blevet menneskets bedste ven. De fleste mennesker ejer en, som bruges til mange forskellige ting. Det er blevet en uundværlig materiel genstand, da den indeholder så mange funktioner, som er nødvendige for, at få hverdagen til at hænge sammen. Den ældre pensionist er efterhånden også blevet afhængig af computeren, da der bliver sendt mails og e-post digitalt, som skal tjekkes derigennem. De studerende er afhængige af computeren, for at kunne skrive opgaver, som skal hentes og afleveres digitalt. Samtidig er de sociale medier også et fast inventar på computeren, især for de studerende, der skal holde sig opdateret og sender beskeder herigennem. Børnene bruger oftest computeren til computerspil, men lærer også mere og mere, at anvende computeren i skolen. Sidst, men ikke mindst, bruger det arbejdende folk computeren til arbejdsrelaterede opgaver, sociale medier, og til at tjekke nyheder. Det er derfor vigtigere end nogensinde, at kunne beskytte sin computer.

Hold computeren opdateret

Det er en god idé, at holde computerens programmer opdateret. Dette gælder både i forhold til, at maksimere computerens hastighed, og holde den fri for alverdens virus, spyware og hackere. Når computeren ikke er opdateret, er det meget nemmere for malware-programmer, at få kontrol over den. Det er oftest en god idé, at installere et anti spyware program, og et anti virus program, der finder spyware og virus, og bekæmper dem. Derudover gør mange filer computeren langsommere, hvilket man kan afhjælpe ved at slette filerne, og gemme dem, man skal bruge, på et USB-stik. Vælg desuden gerne de filer, der fylder mest på computeren. Herudover er det en god idé, at tømme papirkurven for slettede filer, når du ser den er fyldt op på computeren.

Beskyt computeren med en computertaske

Computeren har brug for ekstra beskyttelse, når den bliver fragtet rundt til og fra studiet, arbejdet, caféture, rejser, og hvor man ellers tager computeren hen. Hvis man bare putter computeren i en taske med andre ting, som bøger, mapper, og hvad der ellers måtte være, kan disse ting beskadige computeren. Herudover er computeren mere udsat for hårde flader, hvis tasken med computeren i, bliver sat eller tabt ned på jorden eller gulvet. Computeren er ikke robust nok til dette, og selvom den måske ikke går i stykker med det samme, kan det give varige skader efterfølgende. Derfor er det en god idé, at anskaffe sig en computertaske i læder, der er specielt egnet til opbevaring og fragt af computeren, og samtidig har et flot og neutralt udseende.