Så nemt er det at lave egen hjemmeside

0
798

Det er lettere end nogensinde før at tilgå internettet og benytte nogle af de mange online tilbud, der findes derude. Derfor benytter de fleste danskere i dag deres computer, tablet eller smartphone hver evig eneste dag for at gå på nettet.

Der kan være mange årsager til, at danskerne finder onlinemediet interessant. Nogle bruger internettet i arbejdsmæssige sammenhænge, hvorimod andre bruger det til at søge information, nyheder eller underholdningstilbud.

Det, der adskiller internettet fra mange øvrige medier, er netop, at helt almindelige mennesker her har mulighed for at lave indhold og dele ud af viden og erfaringer. Det har nemlig aldrig været nemmere at oprette en hjemmeside, end det er i dag.

Drop de professionelle, og gør det selv

Det er de færreste mennesker, der ved en hel masse om programmering. Desværre er programmering en naturlig del af det at oprette en hjemmeside. Derfor skulle man før i tiden søge hjælp hos professionelle programmører og grafiske designere, hvis ønsket var at lave en ordentlig hjemmeside. Det er på ingen måde tilfældet i dag.

I dag er det utrolig let for privatpersoner – uden de store IT-kompetencer – at lave en yderst professionel hjemmeside. Onlineservices såsom WordPress, Magento og Bricksite tilbyder alle de redskaber, der er nødvendige for at udforme den perfekte hjemmeside. Derfor er der flere og flere private, der deler ud af deres liv, hverdag, viden og erfaring gennem blogs og hjemmesider på nettet. Nogle har endda formået at gøre det til deres levevej at lave indhold, der bliver distribueret online. Da det på eksempelvis Bricksite er utrolig nemt og brugervenligt at redigere hjemmesiden og vælge forskellige visuelle elementer, bruger flere og flere sådanne services i stedet for at starte helt fra bunden. Det er netop meget tidssparende at forme en hjemmeside ved brug af en sådan service.

Kom godt fra start

For at komme godt fra start med oprettelsen og udformningen af din nye hjemmeside, er det først og fremmest vigtigt, at du har en god computer. Computeren er det vigtigste redskab i tilblivelsen af din nye hjemmeside. En bærbar computer kan være yderst brugbar, da du således kan redigere din hjemmeside, uanset hvor du befinder dig.

Du har sikkert allerede gjort dig nogle tanker om, hvad hjemmesiden skal indeholde, og hvordan den skal se ud. Derfor handler det i høj grad om at kombinere disse overvejelser med de muligheder og redskaber, som de forskellige onlineservices som WordPress, Magento og Bricksite tilbyder.

Særligt det visuelle aspekt af din hjemmeside kan få stor betydning for, hvordan hjemmesiden vil blive modtaget. Hvis din hjemmeside eksempelvis skal indeholde seriøs viden om et givent emne, som du ved meget om, er det vigtigt, at det æstetiske udtryk signalerer seriøsitet. Hold derfor igen med for mange uharmoniske farver og figurer. Skal din hjemmeside derimod afspejle din hverdag, bør du vælge et layout og design, som matcher din personlige smag. Der kan være utrolig mange overvejelser forbundet med design og layout, og derfor kan det være fordelagtigt at lade sig inspirere af nogle af de utallige andre hjemmesider, der findes online.