Mobilt bredbånd eller fast bredbånd

0
1044

Skal du flytte og er kommet til at tænke på din internetforbindelse? Idet mange teleselskaber i dag tilbyder godt og billigt mobilt bredbånd, er det ganske forståeligt, hvis du er kommet i tvivl om din kommende internetsituation. Flere og flere vælger at kigge nærmere på den mobile bredbåndsløsning, idet forbindelsen er hurtig, og prisen er fornuftig. I det følgende kan du få afklaret, hvilken løsning der vil passe bedst til dine behov.

Antallet af brugere i husstanden

Når du skal vælge imellem mobilt bredbånd og fast bredbånd, skal du først og fremmest tænke på, hvor mange internetbrugere, der findes i din husstand. Hvis I er flere, som skal anvende internettet på samme tidspunkt, vil det mobile bredbånd muligvis ikke fungere – i hvert fald ikke hvis I blot har købt en usb-enhed. Får du ofte besøg af andre, som gerne vil på nettet, skal du ligeledes overveje dette inden købet af det mobile bredbånd. Det vil nemlig ikke være muligt at koble sig på et trådløst netværk i din bolig, idet det vil kræve en trådløs router, som skal være koblet op på en fast internetforbindelse. Dog findes der løsninger på dette problem, da for eksempel teleselskabet Oister kan give dig en trådløs router, som sikrer, at flere enheder kan koble sig på samtidig.

Dataforbrug

Hvis der er flere internetbrugere i lejligheden, skal du desuden være klar over, hvor meget data I i gennemsnit bruger hver måned. Der kan nemlig hurtigt opstå problemer, hvis I ofte ser Netflix eller spiller spil på diverse computere. Disse aktiviteter bruger meget mere data i forhold til e-maillæsning eller surfing rundt omkring på nettet. Idet det mobile bredbånd kun tilbyder et begrænset antal data, skal du derfor overveje, om du vil få brug for meget data. I de tilfælde er det den faste bredbåndsforbindelse, du skal undersøge nærmere. Overskrider du datamængden, som det mobile bredbånd inkluderer, vil hastigheden på forbindelsen enten blive sat ned, eller også vil du komme til at betale ekstra per megabit, som du bruger udover den faste kvote. Den faste forbindelse byder derimod på ubegrænset data, så hvis Netflix er en stor aften-ven, skal du tænke på dette i forbindelse med internetvalget.

Behov for mobilitet

Hvis du ofte befinder dig i toget på vej til diverse møder, andre steder på farten eller i sommerhuset, er den mobile bredbåndsløsning noget at overveje. Hermed vil du altid have adgang til internettet. Dog skal du i denne forbindelse tænke på, om dit mobilabonnement har et væld af data til rådighed. Har du en nyere mobil, er der god garanti for, at du kan koble din telefons netværk med din computer, så du hermed har adgang til masser af data. Sørg derfor for at undersøge, om dette kan lade sig gøre, inden du investerer i mobilt bredbånd til hjemmet.

Selvom mobilt bredbånd desuden er et billigt alternativ til den faste internetforbindelse, skal du som nævnt huske på, hvor meget du bruger internettet derhjemme, samt hvad du bruger det til. Teleselskaberne konkurrerer endvidere meget mod hinanden omkring de billigste priser angående både mobilt og fast bredbånd, så husk på at tjekke de forskellige priser, inden du vælger den første løsning. Du kan blandt andet kigge på hjemmesiden internetmatch.dk for at finde den bedste internetudbyder.