Kom godt i gang med din professionelle hjemmeside

0
938

Har du en virksomhed, bliver du næsten nødt til også at have en professionel hjemmeside. Men hvordan får du stablet sådan en fætter på benene? Kræver det en masse viden om kodning? Er det svært? Hvor lang tid kommer det til at tage?

Der er mange faktorer, der spiller ind, men til at begynde med kan du overveje, hvordan du bedst kommer i gang med din nye hjemmeside. Grundlæggende set er der to veje, du kan gå, og de lyder som følgende:

  1. Du laver selv din egen hjemmeside
  2. Du overlader arbejdet til professionelle hjemmesidebyggere

Du finder fordele og ulemper ved begge metoder, og i det nedenstående får du et kort overblik over dem.

Jeg vil gerne lave min hjemmeside selv

Aldrig har det været nemmere at lave sin egen hjemmeside. På internettet findes der utallige guider og vejledninger, som mere eller mindre detaljeret viser, hvordan du laver en hjemmeside. Derudover findes der også mange templates, det vil sige skabeloner, som gør, at du på ingen tid kan oprette en velfungerende og flot hjemmeside. Mange steder på nettet kan man finde en “promokode” hvor man kan få gode rabatter, og det er helt klart værd at tage med.

Men vælger du at tage sagen i egen hånd, er det også dit ansvar at sikre, at hjemmesiden fungerer optimalt:

  • Din hjemmeside skal fremvise dine produkter, ydelser, servicer eller informationer på en nem og tilgængelig måde.
  • Din hjemmeside skal være nem at bruge, den skal være responsiv, ja, nærmest intuitiv.
  • Din hjemmeside skal være bygget og struktureret, så dine besøgende aldrig farer vild.

Med andre ord er du ansvarlig for at sikre, at din hjemmeside er professionel. Alle kan oprette en hjemmeside eller en webshop, men ikke alle kan lave et produkt, der er professionelt.

Det kan altså være en god idé at søge efter gratis eller billig rådgivning, så du kan få sparring på dit webdesign. Sidder man for længe med et projekt, kan man hurtigt blive blind over for fejl og forbedringsmuligheder, hvorfor det er en god idé at få et par nye og friske øjne på sagen.

Jeg vil gerne lade professionelle lave min hjemmeside for mig

En nem men potentielt dyr løsning er, at du kontakter et professionelt webbureau og får dem til at oprette en hjemmeside for dig. Denne løsning virker måske tungere rent økonomisk, men i det lange løb kan det betale sig at investere i ydelser fra professionelle.

Ved at overdrage opgaven til et webbureau er du garanteret en professionel hjemmeside lige efter dit hoved.

De fleste webbureauer tilbyder også ydelser inden for online markedsføring, så har du økonomien til det men ikke energien, viden eller lysten til det, kan du også lade bureauet stå for digital markedsføring af din hjemmeside.

Mange bureauer er fleksible, så hvis du på deres hjemmeside ikke kan finde en løsning, der passer til din situation, så tøv ikke med at kontakte dem for at høre mere om mulighederne for et samarbejde.