Hvad kan jeg bruge min nye bærbar til?

0
764

Du har lige været ude og investere i en splinterny bærbar, da den gamle var brudt helt sammen. Det var en lang kamp i sig selv om hvilken bærbar du skulle vælge, da der findes utallige anbefalinger til hvilket computerbrand der er bedst. Nu har du endelig fundet en ny bærbar, som du allerede er blevet glad for og som du har i sinde at passe på.

Bærbare, og generelt computere, har gjort det nemmere at være i kontakt med andre, da man ikke er afhængig af tid og rum på samme måde som man var engang. Så hvad skal du egentlig bruge din nye bærbar på nu hvor du har købt den? Her er der 3 gode råd til hvad du kan bruge dit nye kæreste eje til:

  1. Skole/arbejde
    En bærbar er nem at have under armen eller i tasken, og den er derfor oplagt at have med på arbejde eller i skole. Med en bærbar kan du downloade skrive- og præsentationsprogrammer, så du kan levere en velskreven opgave eller fremføre en god fremlæggelse. Alle disse programmer har gjort det nemmere at levere et hurtigere og bedre resultat. 
  1. Handel på nettet
    I dag er det blevet populært at bruge internettet, og dermed sin bærbar, til at handle online. Internettet har gjort det muligt at handle alt fra tøj til mad online. Det vil altså sige, at du kan sidde hjemme i vante omgivelser, imens du shopper et outfit til næste fest eller handler mad og snacks ind til weekenden. Du kan selvfølgelig også bruge internettet til andre ting. Digitaliseringen har gjort det muligt, at ordne ting i forhold til banken, SKAT og borgerservice over nettet. Det betyder altså at disse sites kompenserer for, at du ikke skal gå et fysisk sted hen og ordne disse ting.
  1. Spil
    Du kan bruge din bærbar til spil og fornøjelser. Din nye bærbar er super hurtigt og er derfor sjov at spille på. Den kokser og lagger ikke, hvilket giver dig større lyst til at sidde og hygge med et spil. Der findes utallige spil som man kan spille. Du kan finde en hjemmeside hvor du kan spille single- eller multiplayer med dine venner eller du kan downloade og hente et spil ned. Her finder du alt fra skydespil til bil spil. Når man spiller eller surfer rundt på nettet kobler man af, og det kan især være rart efter en lang dag på arbejde eller i skolen. Så derfor er din nye bærbar oplagt at sidde og hygge sig med. Ligeledes kan du bruge din nye bærbar til, at flade ud og se en serie eller spændende film på nogle af de mange streamingtjenester som findes.

Der er altså mange ting, som du kan bruge din nye bærbar på og den har med garanti en masse smarte funktioner installeret allerede. Det er altså en god ide, at anvende de apps og programmer som i forvejen er installeret, så du får mest muligt ud af den. Eksempler på dette kunne for eksempel være e-mail og kalender. Her kan du finde en guide til hvordan du kan finde de indbyggede apps.

I dag kan man typisk koble mobil og bærbar op på hinanden. Det vil altså sige, at kalender og e-mail er synkroniserede på de to medier. Det betyder også at du kan bruge din bærbar til det eksakt samme som din mobil. Dog kan der argumenteres for, at en mobil er mere handy, og derfor er at foretrække i situationer hvor det skal gå hurtigt. Med det sagt kan du selvfølgelig stadig anvende programmerne på en bærbar, som især er en fordel hvis du sidder på kontoret eller i skolen, da du her kan udnytte den store skærm og på den måde have et større overblik.

Men hvordan passer jeg så på min computer?
Læs med videre hvis du vil vide hvordan du passer på din bærbar udvendigt og indvendigt.

Udvendigt
Når du har købt en ny bærbar er det vigtigt, at du passer godt på den, så den ikke bliver hurtigt sløv, ligesom din gamle computer med garanti gjorde. Du kan passe på din nye bærbar udvendigt ved at købe et cover og pudse den med en fiberklud jævnligt. Der findes mange forskellige covers med smarte designs, så der burde helt sikkert også at være et som falder i din smag. Hvis du køber din bærbar i en butik vil du med garanti få tilbudt nogle af disse ting med til en fair pris, så du har tingene fra start og dermed optimerer chancerne for at din bærbar får en god start. Så tøv ej, hvis du får tilbudt disse ting med i købet. Med disse råd har din bærbar med garanti en større chance for at blive beskyttet og dermed også en bedre chance for at leve i mange år.

Indvendigt
Udover at passe på din bærbar udvendigt, er det indvendige mindst lige så vigtigt at passe på. Der er mange måder at passe på sin bærbar på indvendigt. Først og fremmest er det vigtigt at du ikke overbelaster den. Altså at du ikke downloader og installerer mere end hvad den kan trække. Hvis du gør det, så vil du hurtigt opleve at den bliver sløv. En bærbar har altid et x-antal GB, så sørg for at du ikke downloader programmer der udfylder hele lagringspladsen. Derudover er det vigtigt at du laver en diskoprydning på din nye bærbar en gang imellem, så der ikke ligger overflødige programmer og fylder.

En sidste ting som kan anbefales, er at downloade et antivirusprogram. Et antivirusprogram kan forhindre din bærbar i at få virus eller fjerne virus i tilfælde af, at den allerede har fået det. Et sådan program sikrer din bærbar i, at filer ikke går ind og beskadiger dit system eller at du som bruger ikke bliver generet ved, at der eksempelvis popper uønskede hjemmesider op. Hvis du synes at dette lyder interessant og gerne vil vide mere om hvordan du passer på din bærbar, så læs videre her. Med disse tips og råd er du nu godt dækket ind med, hvad du kan bruge din nye bærbar til og hvad du herefter skal være opmærksom på i forhold til sikkerhed.